Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Andra Eglīša personālizstādē notiks atkārtotā izdevuma Andris Eglītis. Gaišs, apcirsts paralelograms atklāšana

Piektdien, 13. septembrī, no plkst. 17.00 līdz 20.00 Andra Eglīša personālizstādes Izstāde ietvaros LNMM Lielajā zālē notiks mākslinieka grāmatas Gaišs, apcirsts paralelograms atkārtotā izdevuma atklāšana un tikšanās ar mākslinieku

Par godu Eglīša līdz šim vērienīgākās personālizstādes atklāšanai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Lielajā zālē tiek atkārtoti izdota mākslinieka grāmata Gaišss, apcirsts paralelograms, kuru var nosaukt par procesa nogriezni vai telpu, kur sastapties ar Andra Eglīša glezniecību. Caur darbiem no pēdējos gados tapušiem gleznu cikliem un jaunradītiem tekstiem, tā ļauj pietuvoties mākslinieka attiecībām ar glezniecību, laiku, vidi un materiālu. Izdevuma veidošanas pamatā ir centieni radīt kvalitatīvi atšķirīgu laikmetīgai glezniecībai veltītu izdevumu, ko veido izvērsts vizuālais stāstījums — gan darbu reprodukcijas un radošā procesa fotomateriālu apkopojums, gan arī četru atšķirīgu autoru (kuratore Katerina Gregosa, mākslas zinātniece Elīna Sproģe, mākslinieki Ēriks Apaļais un Agnese Krivade) un formātu esejas. Tās caur sarunām, novērojumiem un vēstulēm ieskicē mākslinieka Andra Eglīša dažādos darbības saslēgšanās mirkļus.

Pasākuma laikā nepiespiestā atmosfērā Izstādes lasītavā varēs satikties ar mākslinieku un saņemt personificētu grāmatas parakstu ar vāka apgleznošanu. Pasākuma laikā būs pieejamas arī ekskursijas Izstādē mākslinieka Andra Eglīša un izstādes kuratora Alekseja Beļecka vadībā un gleznotājas Alises Kiampo tējas.

Ieeja pasākumā ir ar muzeja ieejas biļeti izstāžu zālē, tā laikā grāmatu varēs iegādāties ar atlaidi ieejas biļetes apmērā. Pēc atklāšanas grāmatu būs iespējams iegādāties apgāda Neputns veikalā, LNMM veikalā un citos grāmatu veikalos.

 

Izdevumu sastādījuši Andris Eglītis, Elīna Sproģe, Laura Adamoviča un Aleksejs Muraško. Grafikas dizainu veidojis Aleksejs Muraško, tekstus angļu valodā tulkojuši Jānis Frišvalds, Lauris Veips. Konsultanti — Santa Hirša un Henriks Eliass Zēgners. Izdevums iespiests Jelgavas tipogrāfijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja