Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ar pilnu gāzi akmens sienā

Ar katru dienu kļūst redzamāka katastrofa, ko piedzīvojusi Latvijas valsts. Viss stājas - policija, ugunsdzēsēji, medicīniskā aprūpe, sociālie projekti u.t.t. u.t.jpr. Taupība? Nē, tā ir apzināta politika. Citējot un pārfrāzējot U.Pīlēnu (skat. viņa interviju NRA), valsts auto ietriekts sienā, un tagad no cietušajiem tiek prasīta atlīdzība par šofera izraisīto katastrofu.

Tas bija sagaidāms no tagadējā premjera, kurš var tikai virknēt skaitļus, bet nav spējīgs visaptverošai, radošai pieejai. Tikai un diemžēl vienīgi Godmaņa kungs! Jo no citiem "ministriem" neko citu kā aroganci un nekompetenci neesam sagaidījuši (izņēmums varētu būt ministra Gerharda pozitīvie, diemžēl bezspēcīgie izteikumi un ministra Riekstiņa darbošanās). Apbrīnojami, ka neviens no valdības un Saeimas nesaprot, ka nevar cilvēkus ierullēt bezcerības asfaltā un tad no viņiem sagaidīt entuziasmu valsts dzīves atjaunošanā un stabilizēšanā. Aicināt pārdomāt? Velti. Kurli un apmāti ar savu varu. Kā to nupat demonstrēja Demakova un Šlesers.Itin visas koalīcijas partijas, kuras atbalstīja un turpināja "gāzi grīdā" politiku, un vienā naktī ar saviem neizdiskutētiem, nepārdomātiem balsojumiem Saeimā atsvieda valsti atpakaļ par vairākiem gadu desmitiem, ir pilnībā bankrotējušas. To noriets un pārgrupēšanās ir neizbēgama, jo ne jau visi šo partiju biedri ir piedalījušies spices rebēs. Ko tālāk?Ar visiem mūsu rīcībā esošiem līdzekļiem nepieļaut, lai šī valdība turpina saņemt un apsaimniekot milzu aizņēmumus! Viņi atklāti parādījuši, ka ir spējīgi rīkoties tikai valdošās "elites" korporatīvajās, sevi apkalpojošās interesēs. Un vēl - nevaram pieļaut, ka atklāti vai slepus kļūstam par koloniju, par lētu kokmateriālu un darbaspēka rezervi mūsu spēcīgākajām kaimiņvalstīm tepat ap Baltijas jūru. Vajadzīga valdība, kura pat šajos grūtajos apstākļos var un spēj noturēt Latvijas ilglaicīgas attīstības intereses pāri jel kam un pret jel ko. Šie pašreizējie "kungi" to var? Jāsmejas pat par šādu pieņēmumu. Un kosmētiskās "jaunās sejas" te nelīdzēs, vajadzīga jauna domāšana, VALSTISKA vērtību sistēma. Saeimas ārkārtas vēlēšanas varētu būt pirmais un absolūti nepieciešamais, kaut arī pagaidām nepilnīgais solis ceļā uz attīrīšanos no aptrakušajiem korporatīvā pašlabuma meklētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja