Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Atklātā konkursā plānots meklēt Laikmetīgās mākslas muzeja vadītāju

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) vadītāju plānots apstiprināt atklāta konkursa rezultātā, norādīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule

Viņa atzīmēja, ka tad, kad tiks lemts par konkursa izsludināšanu, par to tiks informēta arī sabiedrība.

Jau rakstīts, ka LLMM iecerēts veidot kā Latvijas Nacionālais mākslas muzeja struktūrvienību. Aizvadītajā nedēļā KM Vizuālās mākslas padome tika iepazīstināta ar LLMM saturiskās darbības uzsākšanas modeļa piedāvājumu.

Kā iepriekš informēja KM, tas paredz, ka 2025. gadā tā varētu būt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja veidota struktūrvienība, kas sāks darbu pie vienota laikmetīgās mākslas krājuma izveides, iepirkuma un pētniecības.

Ziņojumā uzsvērts, ka vēl pirms LLMM telpiskās jeb fiziskās mājvietas nodrošināšanas ir nepieciešama laikmetīgās mākslas institucionālās vadības izveide un tās darbības sākšana. Šādi esot jārīkojas, "lai pārtrauktu fragmentārismu, kas izveidojies Latvijas laikmetīgās mākslas funkciju sadalījumā starp ļoti dažādām institūcijām", un lai stratēģiski apvienotu laikmetīgās mākslas pārvaldību valsts līmenī, tostarp arī nodrošinot stratēģisku pieeju un pietiekamus līdzekļus Latvijas Laikmetīgās mākslas iepirkumam un pētniecībai.

LLMM institucionālās vadības pārstāvji strādāšot arī pie tā, lai pēc iespējas ātrāk nonāktu pie LLMM ēkas, "kurā uzturēt nepārtrauktu laikmetīgās mākslas procesu", sola KM. LLMM institucionālā vienība arī nodarbošoties ar muzeja krājuma komplektēšanu, dokumentēšanu, saglabāšanu, digitalizēšanu un pieejamības nodrošināšanu, muzeja krājuma un ar to saistītās informācijas izpēti, kā arī sabiedrības izglītošanu, izmantojot ekspozīcijas, izstādes un izglītojošas programmas, kā arī citus ar muzeja darbību saistītus komunikācijas veidus.

KM apzinoties, ka visas LLMM funkcijas nevar tikt ieviestas vienlaicīgi, tāpēc darba grupa piedāvā to "progresīvu kāpināšanu" no 2025.gada, kad darbu sāktu jaunā muzeja institūcija, līdz 2032.gadam, kad provizoriski tiek cerēts uzbūvēt LLMM, kas pārņemtu LLMM institucionālās vienības funkcijas.

Ministrija informēja, ka paralēli turpinās darbs pie LLMM fiziskās ēkas projekta ieviešanas sadarbībā ar Rīgas domi, un šobrīd notiek potenciālo vietu vērtēšanas process, kam jānoslēdzas septembra beigās.

LLMM projekta būvniecība iekļauta Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam prioritāro investīciju projektu kopumā, kā arī Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam. LLMM ir viena no KM izvirzītajām prioritātēm Valdības rīcības plānā Deklarācijas par Evikas Siliņas (JV) vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanu, kura viens no pasākumiem paredz izveidot Laikmetīgās mākslas muzeja darbības institucionālo vienību un mērķtiecīgi paplašināt Laikmetīgās mākslas muzeja krājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunpienesumi latviešu garīgajā kormūzikā

Jaundarbu pasūtīšana pašmāju komponistiem un to izpildīšana pirmatskaņojumu koncertā ir viena no galvenajām Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotā Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla tradīcijām

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja