Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Atklāta Rietumu Bankas kolekcijas gleznu izstāde

No ceturtdienas, 9. augusta, skatāma Rietumu Bankas glezniecības kolekcijas izstāde, kurā pirmo reizi plašākai publikai tiek eksponēti 35 latviešu mākslinieku 19. un 20. gadsimta darbi. Izstāde būs apskatāma līdz 19. septembrim Rietumu Bankas galerijā (Rīgā, Vesetas ielā 7)

“Šajā izstādē mūsu priekšā ir gandrīz visa Latvijas mākslas vēsture. 19. gadsimta reālisms un impresionisms Jaņa Rozentāla un Johana Valtera gleznās, 20. gadsimta 20. gadu mērenā modernisma piemērs - Francisks Varslavāns, 20. gadsimta 30. gadu ekspresīvo glezniecību pārstāv Jānis Tīdemanis un Leo Svemps. Tāpat varam redzēt arī latviešu tonālo glezniecību, kas ir īpaši tipiska 20. gs. 30. gadiem un vēlākajam laika periodam un spilgti izpaužas Valda Kalnrozes ainavās. Izstādīti arī nesenākie Rietumu Bankas ieguvumi – Jāņa Pauļuka 20. gs. 40.–70. gados gleznotie darbi. Šajā periodā Pauļuks, spilgts novators latviešu mākslā, veidoja virkni drosmīgu kompozīciju brīvā gleznošanas manierē,” stāsta izstādes kuratore, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja vadītāja Natālija Jevsejeva.

“Jau vairākus gadu desmitus ar prieku piedalāmies Latvijas sabiedrības kultūras dzīvē, veidojot plašu Latvijas mākslas kolekciju. Mēs raugāmies uz Latvijas mākslu kā bagātību ar dažādām šķautnēm. Tā iemieso laikmetu un tā laika garu, vēstures kontekstu, kā arī rada prieku, ļaujot katram cilvēkam izjust spilgtu pārdzīvojumu. Tādēļ laika gaitā vēlamies izstādīt vēl vairāk gleznas no mūsu kolekcijas,” norāda Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja.

Izstādi Rietumu Bankas ēkā var apmeklēt darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00.

Ieeja bez maksas.

Rietumu Bankas kolekcijas darbi regulāri tiek izstādīti plašākai sabiedrībai. Lielākās no izstādēm ir notikušas mākslas muzejā Rīgas Birža 2012. un 2023. gadā. Savukārt šī gada pavasarī Rietumu Bankas galerijā bija Leo Kokles simtgadei veltīta izstāde. Kolekcija tiek nepārtraukti papildināta un ikdienā visi darbi atrodas Rietumu Bankas birojā. Šajā un nākamajā gadā tiek plānota vēl virkne izstāžu, kurās tiks eksponēti arī citi pēdējos gados iegūtie darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja