Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ilustratīvs attēls

Darbu uzsācis Latvijas Dizaina centrs

Lai sekmētu Latvijas dizaina jomas attīstību ilgtermiņā un iesaistītu šajā darbā pēc iespējas plašāku dizaina ekosistēmas dalībnieku loku, darbību uzsācis pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas izveidotais Latvijas Dizaina centrs, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Centru vadīs ilggadējā Latvijas Dizaina padomes vadītāja, radošo industriju un stratēģiskās vadības eksperte Dita Danosa. Viņas vadītā biedrība Latvijas Modes palāta uzvarējusi KM izsludinātajā konkursā Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu dizaina jomā, iegūstot deleģējuma tiesības centru vadīt nākamos trīs gadus.

Latvijas Dizaina centra darbības prioritātes saistīsies ar Latvijas Dizaina stratēģijas 2020 rīcības plāna īstenošanu, darbā iecerēts sadarboties ar Latvijas Dizaina padomi, radošo industriju platformu FOLD, Ekonomikas ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Radošo industriju biznesa inkubatoru. Latvijas Dizaina centrs tiks veidots kā dažādas institūcijas, starpdisciplināras jomas un mērķa auditorijas vienojoša platforma.

"Latvijas Dizaina centra izveide ir likumsakarīgs solis dizaina procesu attīstībā Latvijā. Pēdējā gada laikā Interreg projekta Design for Innovation un citu starptautisku projektu partneri ir atzinīgi novērtējuši paveikto Latvijas dizaina politikas izstrādē un īstenošanā, kā arī mūsu dizaineru starptautiskos sasniegumus. Vienota valstiski koordinējošā dizaina centra izveide ir stratēģiski svarīgs lēmums, lai panāktu sistēmisku progresu nozarē. Mēs esam ieinteresēti mācīties arī no labiem piemēriem mūsu kaimiņvalstīs un citviet Eiropā - iepazīstoties ar Igaunijas Dizaina centru, Lietuvas Dizaina forumu un Dānijas Dizaina centru, kā arī mērķtiecīgi sadarboties ar šīm un citām līdzīgām organizācijām," skaidroja KM valsts sekretāre Dace Vilsone.

Dizaina centram deleģētie uzdevumi paredz pārstāvēt un popularizēt Latvijas dizainu valstī un citviet pasaulē, apkopot informāciju dizaina jomā, veidot komunikāciju ar dažādām sabiedrības auditorijām, sniegt konsultācijas, koordinēt sadarbību starp dizaina ekosistēmas dalībniekiem, iniciējot un kopīgi īstenojot pasākumus. Tādējādi tiks veidota izpratne par dizainu dažādās sabiedrības grupās, tā sniegtajām priekšrocībām un labumiem uzņēmumiem, indivīdiem un valstij kopumā. Latvijas Dizaina centra darbības nodrošināšanai paredzēts finansējums 20 000 eiro gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja