Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunos māksliniekus un kuratorus aicina pieteikties konkursam Kim? Open Call 2020

Gatavojoties nākamā gada izstāžu programmai, Kim? Laikmetīgās mākslas centrs izsludina trešo Kim? Open Call, kas uzvarētājam - vienam māksliniekam, mākslinieku kolektīvam vai kuratoram no Latvijas dod iespēju īstenot izstādi Kim? Laikmetīgās mākslas centrā 2020. gada aprīlī, informēja centra pārstāvji.

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina sūtīt izstāžu pieteikumus un kuratoriālas idejas brīvā formā līdz 2019. gada 3. septembrim.

Kim? Open Call 2020 mērķis ir veicināt Latvijas laikmetīgās mākslas un ar to saistīto procesu attīstību un ne mazāk svarīgi – pamanāmību, nodrošinot pēc iespējas labākus priekšnosacījumus un atbalstu veiksmīgai notikuma īstenošanai māksliniekam/iem un/vai kuratoriem no Latvijas. Ar Kim? Open Call organizācija atver sevi regulārām jauno autoru – mākslinieku, kuratoru, kolektīvu u.c. izpausmēm, dodot iespēju izteikties ar kūrētas izstādes palīdzību. 

Pieteikumā tiks gaidīts: kuratoriālās idejas apraksts (koncepcijas izklāsts, dalībnieki, programma); informācija par mākslinieku/iem (mākslas darbiem, īsu biogrāfijas izklāstu); radošās prakses portfolio (t.sk. CV). 

Kim? Open Call nodrošina: Kim? komandas iesaisti un atbalstu projekta norises laikā; labiekārtotu izstādes telpu (60 kv.m.); zinoša tehniskā personāla atbalstu un darbaspēku notikuma realizēšanā; efektīvu preses un komunikācijas stratēģiju. 

Projekta īstenotājs uzņemas piesaistīt papildus nepieciešamo līdzfinansējumu. Uzvarētājs tiks paziņots 9. septembrī.

Kim? Open Call iniciatīva radās 2016. gadā ar mērķi veicināt daudzsološu un talantīgu mākslinieku un/vai kuratoru savlaicīgu atklāšanu, nodrošinot pēc iespējas labākus priekšnosacījumus un ietvaru viņu radošās ieceres veiksmīgai īstenošanai. Iepriekšējie Kim? Open Call laureāti ir kuratore Laura Brokāne, Toms Harjo, Jānis Dzirnieks. 

Kim? Open Call 2020 pieteikumus izskatīs žūrija: Kaspars Groševs (Kim? programmas direktos), Santa Mičule-Hirša (mākslas kritiķe), Egija Inzule (kuratore), Evita Vasiļjeva (māksliniece) un Zane Onckule (kuratore). 

Pieteikumus var sūtīt uz: [email protected] norādot tēmu Kim? Open Call 2020.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja