Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

BBC Radio 3 gada nogales džeza šovā iekļauts Elzas Ozoliņas skaņdarbs

Latviešu pianistes, konkursa Riga Jazz Stage 2019 finālistes Elzas Ozoliņas skaņdarbs Nostalgia iekļauts prestižajā BBC Radio 3 gada nogales džeza šovā, ko vadīja prominentais britu žurnālists Kevins Ležandrs (Kevin Le Gendre), informēja Riga Jazz Stage pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Elza Ozoliņa skaņdarbu sakomponēja starptautiskā jauno talantu bigbenda Euroradio Jazz Orchestra vajadzībām, un tā koncertieraksts tad arī tika iekļauts BBC Radio 3 programmā līdzās spilgtākajiem pasaules džeza sacerējumiem 2019. gadā.

Euroradio Jazz Orchestra ir bigbends, ko jau tradicionāli katru gadu izveido EBU (European Broadcasting Union) džeza producenti, starp kuriem ir arī Latvijas Radio skaņu ierakstu studijas vadītājs Māris Briežkalns. Pēc spilgtā starta pērn džeza talantu konkursā Riga Jazz Stage viņš bigbendam nominēja tieši Elzu Ozoliņu.

Viņa dzimusi Rīgā, bet šobrīd turpina apgūt džeza zinības Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Ālborgā. Elza mācījusies arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā Tallinā, kā arī piedalījusies meistarklasēs, ko vadījuši tādi meistari kā amerikāņu kontrabasists Džejs Andersons (Jay Anderson) un amerikāņu saksofonisti Deivs Lībmans (Dave Liebman) un Bobs Mincers (Bob Mintzer).

Elzas Ozoliņas skaņdarbā Nostalgia iekļauts arī latviešu tautasdziesmas Pūt, vējiņi motīvs. Kā tas izklausās, iespējams dzirdēt no 44. minūtes BBC Radio 3 gada nogales džeza šova arhīva ierakstā. Šovu var noklausīties šeit: https://ej.uz/bbcozolina.

Šogad džeza mākslinieku konkurss Riga Jazz Stage notiks no 2. līdz 4. aprīlim kinoteātrī Splendid Palace, un tā īpašais viesis būs Grammy balvas nominants, amerikāņu dziedātājs un bundzinieks Džeimisons Ross (Jamison Ross). Šogad konkursanti no dažādām pasaules valstīm sacentīsies Džeza vokāla un Džeza bungu kategorijās.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un  www.bilesuserviss.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja