Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Carnival Youth izdod jaunu albumu Good Luck

Šodien, 16. augustā klājā nāk grupas Carnival Youth jaunais albums Good Luck, bet mūzikas veikalā _Randoms, Rīgā, plkst. 17 grupas mūziķi sniegs autogrāfus, informēja Carnival Youth pārstāve Guna Zučika.

Jaunā albuma prezentācijas pasākums ar grupas uzstāšanos notiks 29. augustā Rīgā, K.K. fon  Stricka villas dārzā (Ieeja bez maksas).

Jaunais albums ir  pieejams  digitālajās platformās, kā arī CD un dubultplates formātā. Jāatzīmē, ka platei būs pieejama arī limitētas tirāžas versija.

Kā stāsta grupas dalībnieki, albuma dziesmu idejas tika krātas pāris gadu garumā, dodoties koncertturnejās un pieredzot pasaules un cilvēku dažādību, bet tajā pašā laikā saprotot, ka mūs vieno viens un tas pats: “Tās ir ilgas pēc cilvēcības un atklātības, alkas pēc brīvības un mīlestības. Arī mēs, rakstot jaunā albuma materiālu, centāmies būt ļoti atklāti un pat intīmi, ļaujot brīvībai izpausties caur dažādiem skaņu eksperimentiem. Izmēģinājām dažādas dziesmu rakstīšanas pieejas un dažreiz ļāvām arī vaļu ironijai, kas kā sāls un pipari paspilgtināja mūsu domu graudus.”

Dziesmas pārsvarā tapušas grupas radošajos izbraukumos Latvijā, bet pats ieraksts Red Bull Studios Sanpaulū, Brazīlijā kopā ar producentu Gati Zaķi. Carnival Youth stāsta: “Albuma ieraksta laikā ļāvām Brazīlijas gaisam ietekmēt mūsu mūziku un rakstīšanas metodes. Ļāvāmies dažādiem ekspresīvākiem un karstasinīgākiem ritmiem, izmantojot lokālās perkusijas, kas rezultātā veido labu balansu ar dažiem melanholiskākiem un mierīgāka rakstura skaņdarbiem.”

Albuma  nosaukums Good Luck arī jau parādījās ieraksta laikā: “Līdz šim, albuma nosaukumi vienmēr tika izdomāti pēc ieraksta pabeigšanas, diezgan pārdomāti. Šoreiz tas notika spontāni - kādā no ieraksta dienām Sanpaulu Gatis, sēžot pie skaņu pults, pēc kādas no iespēlēšanas mēģinājumiem caur mikrofonu mums trijiem austiņās paziņoja: “Nu, mēģinām vēlreiz”, un ironiskā balsī pieminēja, “Lai veicas…” Tajā brīdī kaut kas saslēdzās un no mums sekoja atbilde: “Hei, tas skan pēc albuma nosaukuma”. Šo frāzi var uztvert tieši, kā veiksmes vēlējumus un arī pārnestā nozīmē, kad to bieži lieto ar ironisku smīnu, kad kāds cenšas paveikt kaut ko sarežģītu, vai uz sitiena - neiespējamu. Tādos gadījumos, ko mēs varam novēlēt? Nu...lai veicas…”

Albumu miksējis ir Grammy balvas ieguvējs Nikolas Vernes (Nicolas Verhnes). Skaņas pēcapstrāde tapusi Sterling Sounds Ņujorkā un to veicis Gregs Kalbi (Greg Calbi).

Albuma Good Luck koncerttūre Eiropā sāksies septembrī un tās ietvaros grupa sniegs koncertus Vācijā, Šveicē, Austrijā, Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Čehijā, Lielbritānijā un Igaunijā.

Latvijā koncerttūre  norisināsies sekojošos datumos un vietās – 15. novembrī Aizkrauklē, 16. novembrī Līvānos, 17. novembrī Valmierā, 20. novembrī Madonā, 23. novembrī Rīgā, Hanzas Perons un 30. novembrī – Liepājā. Informācija un biļetes - https://band.link/CarnivalYouth.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja