Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Splendid Palace tiešraidē demonstrēs La Scala sezonas atklāšanas izrādi Attila

Kinoteātris Splendid Palace, 7. decembrī plkst. 19 tiešraidē demonstrēs Milānas opernama La Scala sezonas atklāšanas izrādi - Džuzepes Verdi Bel Canto operu Attila, informēja kinoteātra pārstāvji.

Attila ir Džuzepes Verdi agrīnā perioda opera, ko Verdi sarakstīja 32 gadu vecumā. Šī ir pēc skaita devītā no 28 Verdi operām. Attila ir viens no Verdi Bel Canto novatoriskajiem darbiem, kas izvirza nopietnus uzdevumus solistiem. Īpaši tas attiecas uz basa Attilas lomu, kurā Verdi mūzika pieprasa nianses un dramatisku spriedzi. 

La Scalas 7. decembra jauniestudējumā Attilu dziedās krievu bass Ildars Abrazakovs, kurš ir viens no labākajiem šīs lomas interpretiem pasaulē. 2010. gadā Ildars Abrazakovs Attilas lomu ar lieliem panākumiem dziedāja Metropilitēna operā, bet pagājušajā gadā šo spēcīgo un izsmalcināto basu dzirdējām Verdi operā Dons Karloss kopā ar mūsu Elīnu Garanču. Par Abrazakovu mēdz teikt, ka viņa balsij piemīt Verdi akcents.

Attila operas sižets veidots pēc Zaharija Vernera 1809. gadā sarakstītās lugas Attila, Huņņu ķēniņš motīviem. Tās darbība risinās 5. gadsimtā Romas impērijā, kad huņņu ciltis nopietni apdraudēja šīs varenās un ietekmīgās valsts pastāvēšanu.

Kā norāda kinoteātra “Splendid Palace” mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa: "La Scala atklāšanas izrāde vienmēr ir liela intriga, un iestudējuma mākslinieciskais risinājums līdz pēdējam brīdim tiek turēts noslēpumā. Verdi opera ļauj noskaņoties gan uz klasiku, gan uz negaidītu interpretāciju. Visa Eiropa šo operas jauniestudējumu gaida ar lielu satraukumu. Mēs jūtamies pagodināti par iespēju savā 95. sezonā šo notikumu Verdi cienīgā atmosfērā rādīt kinoteātrī Splendid Palace. “

Iestudējuma diriģents būs Rikardo Šaijī (Riccardo Chailly), režisors Deivids Livermors (Davide Livermore).

Lomās: Attila - Ildars Abrazakovs (Ildar Abdrazakov), Odabella - Sajoa Ernandesa (Saioa Hernandez), Ezio - Simona Pjacola (Simone Piazzola), Foresto - Fabio Sartori (Fabio Sartori). Izrādē piedalās arī Milānas operteātra La Scala koris un orķestris

Biļetes iespējams iegādāties: www.splendidpalace.lv un kinoteātra kasē.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja