Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ASV kultūras mēnesi noslēgs Liepājas simfoniskā orķestra koncerts

ASV Kultūras mēnesis noslēgsies ar vērienīgu Liepājas simfoniskā orķestra koncertu "No Jaunās pasaules", ko Mārtiņš Ozoliņš diriģēs 30. aprīlī plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā, informēja Liepājas simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Nataļja Vecvagare.

Koncertā, ko  ar savu klātbūtni pagodinās arī ASV vēstniecības delegācija vēstniecības vadītāja vietnieka Brūsa Rodžersa vadībā, skanēs čehu romantisma komponista Antonīna Dvoržaka 9. simfonija “No Jaunās Pasaules”, kas tapa spēcīgā indiāņu un afroamerikāņu kultūras un mūzikas ietekmē un pēc atpazīstamības ir viena no populārākajām pasaulē. Kā pavēstīja N.Vecvagare, programmā iekļauta arī amerikāņu mūzikas klasiķa Džordža Gēršvina svīta ‘Porgijs un Besa’, kas veidota par tāda paša nosaukuma operas melodijām, tēlaini atveidojot ASV 20. gadsimta 30. gadu dzīvi. Amerikāņu mūziku pārstāvēs arī Semjuela Bārbera "Adagio". Vēl koncertā skanēs 1994.gadā sacerētais japāņu komponista Takaši Yošimatsu saksofona koncerts "Cyber-bird" ("Kiberputns"). Sitaminstrumentu solo koncertā izpildīs Andris Ērglis, bet saksofona un klavieru solo skanēs brāļu Petrausku izpildījumā.


Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī Liepājas Latviešu biedrības namā. Viesi, kas ceļos uz Liepāju, lai noklausītos koncertu, saņems arī 50% atlaidi nakšņošanai viesnīcā S"Europa City Amrita" tandarta vai DeLuxe klases numuros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja