Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Baha kamermūzikas festivāla ietvaros uzstāsies baroka ansamblis "L’Arpeggiata"

14. martā pulksten 19.00 Lielajā Ģildē uzstāsies baroka ansamblis no Francijas L’Arpeggiata ar jaunu programmu All'Improvviso, informē 9. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koordinatore Liene Paukšēna.


Ansamblis L’Arpeggiata dibināts 2000. gadā un to vada Kristina Pluhara (Christina Pluhar). Ansamblī spēlē izcili baroka solisti. L’Arpeggiata mūziķu mērķis ir sabiedrībā iedzīvināt gandrīz nepazīstamu repertuāru. Savā mākslinieciskajā darbībā mūziķi galvenokārt koncentrējas uz 17. gadsimta franču, itāļu un neapoliešu mūziku. L’Arpeggiata rada atraktīvus uzvedumus. Ansambļa instrumentālo improvizāciju pamatā ir atšķirīga pieeja dziedāšanai un dejai, ko ietekmējusi tradicionālā Eiropas tautu mūzika. L’Arpeggiata savās programmās pastāvīgi sadarbojas ar izciliem solistiem no visas pasaules.

Kopš dibināšanas ansamblis L’Arpeggiata saņēmis neticamu klausītāju un kritiķu atsaucību. Pārdoti vairāk kā 100 000 kompaktdisku. Tos ierakstījusi firma Alpha Recordings. Ansamblis saņēmis izcilas recenzijas gan par ierakstiem, gan koncertiem. L’Arpeggiata ar vairākām programmām daudzkārt kāpusi uz prestižākajām skatuvēm Eiropā un ārpus tās: Londonā, Ženēvā, Telavivā, Austrijā, Beļģijā u.c.

Programmā All'Improvviso. Ciaccone, Bergamasche e un po’ di Follie... piedalās solisti: L‘Arpeggiata vadītāja Christina Pluhar (teorba un diriģēšana), Gianluigi Trovesi (klarnete), Lucilla Galeazzi (balss), Nuria Rial (soprāns), Eero Palviainen (lauta un baroka ģitāra), Margit Übellacker (psalterions), Alessandro Tampieri (vijole), Doron Sherwin (cornete), Boris Schmidt (kontrabass), David Mayoral (taustiņu instrumenti), Anna Dego (teatrālā deja).


9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 1. marta līdz 15. aprīlim.

Tuvākie koncerti festivāla ietvaros: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē 16. martā pl. 19.00 muzicēs Petra Müllejans (baroka vijole, Vācija) un Kristian Bezuidenhout (klavesīns, Austrālija). Programmā – J. S. Bahs un itāļu baroka mūzika. Savukārt 24. martā pl. 19.00 spēlēs Jana Semeradova (flauta, Čehija) un Bertrand Cuiller (klavesīns, Francija). Programmā – J. S. Baha mūzika.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes“ kasēs.

Biļešu cena Ls 3,00 – 20,00. Pensionāriem, studentiem un skolniekiem – 20% atlaide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja