Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bauskas pilī uzstāsies koklētāja Laima Jansone

Sestdien, 11. februārī plkst. 16 Bauskas pils muzejā notiks izcilās latviešu koklētājas Laimas Jansones koncerts Sidrabs, kurš apvieno tradicionālu kokles spēli un mūsdienīgas improvizācijas, ko papildinās režisora Olafa Okonova veidotās videoprojekcijas - dabas un pilsētas uguņu faktūras, personīgu izjūtu tuvplāni, stihiskas kaislības.

L. Jansone kopā ar grupu Pērkonvīri uzstājās Bauskas pilī Muzeju naktī 2010. gadā, izraisot lielu apmeklētāju interesi, portālam Kulturasdiena.lv stāsta Bauskas pils sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Bitēna.Programma Sidrabs veidota, apvienojot meditatīvo, impulsīvo, mūsdienīgo un senatnīgo. Sidrabs ir latviska meditācija: izjusta, emocionāla, pilna svaiga spara un apņēmības - tā, kas nepieciešama jaunam riņķim ap Sauli. Mūziķes kokles spēle rada pilnīgi jaunu priekšstatu par šā instrumenta iespējām un skanējumu. Lai sajustu šo mūziku, tā ir jādzird.

Sidrabs ir pirmā Baltijas valstu tautas mūzikas programma, kas vairāk nekā 750 dalībnieku vispasaules konkurencē iekļuvusi oficiālajā Womex 2011 izlasē, kurā iekļauj 30 dalībniekus, kurus atlasījusi un izvirzījusi profesionāla, starptautiska žūrija. Womex ir pasaules mūzikas industrijas gada visprestižākais notikums, kurā satiekas mūzikas profesionāļi no visām pasaules valstīm, lai dibinātu kontaktus, kopīgi realizētu dažādus projektus un prezentētu mūzikas sasniegumus un tendences. L. Jansone un O. Okonovs Kopenhāgenā uzstājās pagājušā gada oktobra beigās.

L. Jansone ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Etnomuzikoloģijas klases studente, četrus mēnešus studējusi Somijā Erasmus studentu apmaiņas programmā Ž. Sibēliusa Mūzikas akadēmijā Helsinkos, skolojusies pie somu kanteles spēles lielmeistariem - Arijas Kapinenas un Simo Benenena.

Biļetes uz L. Jansones koncertu Sidrabs Bauskas pilī 11. februārī plkst. 16 iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē un mākslas salonā Meistars Gothards. Plašāka informācija pieejama Bauskas pils mājas lapā www.bauskaspils.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja