Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Bostonas simfoniskais orķestris ar diviem koncertiem maijā viesosies Latvijā

Šodien, 8. oktobrī, restorāna Osiris telpās norisinājās preses konference, kurā tika paziņots par Bostonas simfoniskā orķestra (BSO) gaidāmajiem koncertiem Rīgā diriģenta Andra Nelsona vadībā

Bostonas simfoniskais orķestris Latvijā ar koncertiem viesosies pirmoreiz, tas būs nozīmīgs notikums gan vietējai, gan starptautiskajai mūzikas sabiedrībai. Preses konferencē piedalījās BSO mākslinieciskais vadītājs un diriģents Andris Nelsons, Andreja Žagara Kultūras attīstības fonda mākslinieciskais vadītājs Artūrs Maskats, kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Sandis Voldiņš.

Koncerti Rīgā norisināsies 2025. gada 11. un 12. maijā Latvijas Nacionālajā operā un iekļausies BSO Eiropas turnejā, kas veltīta Dmitrija Šostakoviča mūzikai, pieminot komponista nāves 50. gadadienu. Šos koncertus organizē Andreja Žagara Kultūras attīstības fonds, sniedzot unikālu iespēju Latvijas publikai izbaudīt izcilā orķestra skanējumu diriģenta Andra Nelsona vadībā.

Šie koncerti būs īpaši ar daudzveidīgu un emocionāli piesātinātu programmu. 11. maija koncertā tiks atskaņota Šostakoviča Sestā un Astotā simfonija, savukārt 12. maijā līdzās Šostakoviča Piecpadsmitajai simfonijai izskanēs arī Pirmais vijoļkoncerts, kurā kā soliste uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Baiba Skride.

"Bostonas Simfoniskā orķestra mūziķi un es esam sajūsmā par iespēju uzstāties manā dzimtajā pilsētā. Esmu ļoti laimīgs, ka varu atvest uz Rīgu arī BSO — tas bijis kā sapnis, kas nu ir piepildījies. Man iepriekš bijusi iespēja uzstāties Latvijā kopā ar Baireitas festivāla orķestri un 2018. gadā ar Leipcigas Gewandhaus orķestri, un tagad esmu īpaši lepns iepazīstināt Latvijas klausītājus ar Bostonas simfoniskā orķestra izcilo sniegumu. Rīga man ir īpaši nozīmīga pilsēta, jo šeit mācās mana meitiņa, šeit dzīvo mani vecāki, un tieši šeit es uzsāku savu ceļu pie mūzikas," preses konferencē Andris Nelsons dalījās savā priekā par gaidāmo koncertu Rīgā.

Bostonas simfoniskā orķestra Eiropas turneja, kas sāksies Vīnē un noslēgsies Leipcigā ar astoņu dienu rezidenci Leipcigas Šostakoviča festivālā, piedāvās klausītājiem izbaudīt Šostakoviča daudzveidīgo un emocionāli piesātināto mūziku, kuru īpaši iemīļojuši gan BSO mūziķi, gan diriģents Andris Nelsons.

Biļešu tirdzniecība uz Bostonas simfoniskā orķestra koncertiem Rīgā tiks uzsākta šī gada decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja