Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ciklā Kino un teātra mūzika viesosies komponists Valts Pūce

9. novembrī plkst. 19 Dzintaru koncertzālē notiks cikla Kino un teātra mūzika ceturtais koncerts, kurā būs tikšanās ar komponistu Valtu Pūci, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Koncertā izskanēs Valta Pūces komponētās melodijas no teātra no izrādēm Šveiks, Sūnu ciema zēni, Velniņi, Burvis no Ozas zemes un citām. Kopā ar komponistu uz skatuves būs pavadošā grupa un solisti.

Komponists Valts Pūce dzimis režisora Voldemāra Pūces ģimenē. Absolvējis Emīla Dārziņa speciālo mūzikas skolu un Latvijas Valsts konservatorijas kordiriģēšanas nodaļu pedagogu Jura Kļaviņa, Ilgvara Matroža un Mendeļa Baša vadībā. Latvijas Valsts konservatorijā Pūce apguvis kompozīciju pie Paula Dambja, Selgas Mences un Pētera Plakida. Vadījis korus Alojā un Ulbrokā, vokālo ansambli Liesma. 1986. gadā Valts Pūce nodibinājis ansambli Marana, bet 2006. gadā – Pūces etnogrāfisko orķestri. Latvijas Autoru apvienības (LAA) valdes loceklis kopš 2000. gada. Latvijas Komponistu savienības (LKS) biedrs kopš 2006. gada.

Cikls Kino un teātra mūzika ir veidots kā sirsnīga saruna ar populāriem un tautā iemīļotiem komponistiem par viņu radīto mūziku leģendārām 20. gadsimta izrādēm un kinofilmām. Koncertos tiekamies ne tikai ar komponistiem, bet arī kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem, ar kuriem komponistiem ir izveidojusies cieša sadarbība.

Saglabājot intrigu, mākslinieku vārdi, kuri piedalīsies nākamajos koncertos, tiek turēti noslēpumā. Iepriekšējos koncertos pie Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna un Imanta Kalniņa viesojās tādi populāri mākslinieki kā Dons, Intars Busulis, Renārs Kaupers, Latvijas Radio bigbends Dināra Rudāne, Carnival Youth, Autobuss debesīs, Zigfrīds Muktupāvels, Annija Putniņa, Amber, Ance Krauze un daudzi citi, solot arī nākamo koncertu apmeklētājiem daudz pārsteigumu.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja