Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Emociju krāsainība vienā spožā ripā

Dziedātājam Andrim Daņiļenko – jauns studijas albums.

Protams, YouTube var noklausīties daudz Andra Daņiļenko dziedāto dziesmu, bet tā spožā ripiņa – kompaktdisks – viņam piestāv labāk. Dziedātājam nupat tapis vizuāli vienkāršs un elegants studijas albums Meitenei ar sārtām lūpām. Tas muzikālo izpausmju gammā izskan daudzpusīgi – blūza, tango, valša un citos ritmos, arī mazliet smeldzīgi. Romantiķiem patiks. "Manā vecumā izlaist solodisku ir liels notikums," saka dziedātājs. "Nav tā kā jaunajiem. Protams, katrai vecuma grupai ir savi favorīti, un, maigi sakot, manējiem ir iestājies skaists rudens. Bet ir jāpiedzīvo tas, ko saucam par dzīvi, lai izjustu to plašo emociju gammu, kas skan šajās dziesmās."

Andrim Daņiļenko pirms šī ir bijuši vēl divi soloalbumi – Svētvakars un Purenes –, viņš piedalījies arī kopprojektos. Dziedātājs uzsver, ka "slava" jādala brālīgi ar komponistu Māri Lasmani un dzejnieku Normundu Beļski. "Mūsu trijotne ir uz viena viļņa ne tikai mākslinieciskajā sapratnē, bet arī sadzīviskajā līmenī." A. Daņiļenko uzskata, ka jaunajā diskā to lieliski var just, jo vārdi perfekti saaudušies ar mūziku. "Projekts ir nesasteigts un izauklēts gada garumā, ar sirsnību un labām domām apvīts un tāpēc nevarēja neizdoties. Likumsakarīgs rezultāts," gandarījumu neslēpj dziedātājs. Lielākie vērtētāji gan būs klausītāji. Tas jau arī pieredzēts, jo ar šo koncertprogrammu Andrim Daņiļenko bijuši kādi desmit koncerti. Tiesa, mazliet citā formātā, jo tika dziedāts kamerstilā – tikai klavieru pavadījumā. 

"Mums bija uzstādījums – uztaisīt no ritmiskā viedokļa ļoti krāsainu albumu. Ļoti palīdzēja Kristaps Krievkalns. Es jau viņu pazinu sen un teicu – ja varēsim ierakstīt pie Kristapa, tad rezultāts būs sakarīgs. Un tā arī ir," saka A. Daņiļenko un turpina: "Diska sākumā skan band, un tajā jūtos kā zivs ūdenī, jo kādreiz esmu spēlējis trombonu un tā instrumentācija man iet caur kauliem. Mani visu mūžu ir pavadījusi arī ģitāra." Albuma tapšanā piedalījās aizrautīgi mūziķi – Zintis Žvarts (saksofons), Inita Āboliņa (akordeons), Ēriks Upenieks (ģitāra), Lauris Amantovs (trombons), Normunds Piesis (trompete), Raivo Stašāns (flauta) un komponists Māris Lasmanis (klavieres). "Mans imidžs izveidojās, līdzko aizgāju uz vieglo mūziku – umpapā, umpapā, valši un šlāgeri," smaida A. Daņiļenko. Jaunības vilinājums viņam bijusi operete, taču iespēja strādāt radio un tikšanās ar Raimondu Paulu mainīja muzicēšanas virzienu. "Trāpījos radio laikā, kad man bija tautai jādzied tas, ko dziedājām pie galda – "zilos viršus" un "brūklenājus" –, un oriģinālmūzika man bija pagājusi garām. Bet tagad – pilns spektrs! Ir pat tango! Tā tapa pēdējais gabals Meitenei ar sārtām lūpām, kas nu ir galvenā albuma dziesma. Un valsis – tas jau latvietim ir pašsaprotams! Paklausieties dziesmu – Liepu zaros. Tur ir my way."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja