Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Festivālā Laba daba varēs piedzīvot dzejas, dejas, teātra un mūzikas performances

No 12. līdz 14. jūlijam notiks Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls Laba daba, kurā šogad skatuves un starpžanru mākslas programmā dzeja, poētisms un eksperimenti mijiedarbosies ar ierastām un mazāk ierastām skatuves mākslas formām. Šogad programma tiek realizēta sadarbojoties ar Willa Teātri, teātra studiju Kāpnes, laikmetīgās dejas dejotāju apvienību LDM5 un neatkarīgiem māksliniekiem. Skatuves mākslas programma tiek veidota domājot par visa vecuma festivāla apmeklētājiem.

Teātra studija Kāpnes festivālā izrādīs latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa poēmas Atraitnes dēls motīvos balstītu iestudējumu – kailportrets divpadsmit ainās ar tādu pašu nosaukumu. Willa Teātra izrāde Putn ilgs ir tapusi pēc somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejas krājuma Kad gos smei, ko latviešu valodā atdzejojis dzejnieks Guntars Godiņš. Lāksonenas dzeja pašpietiekami fiksē brīnumaino dabā un cilvēkos. Izrādes režisors ir Varis Pinķis. Lāksonenas dzejas pasauli skatītājiem atklās aktrise Inga Alsiņa-Lasmane. Dejas apvienība LDM5, kas apvieno 5. laikmetīgās dejas paaudzes dejotājus, festivāla skatītājiem piedāvās vēl iepriekš neizrādītu skatuves mākslas darbu - Meitene ar sērkociņiem, kas tapis pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem.

Izrādes būs skatāmas sestdien, 13. jūlijā, festivāla Laba daba otrajā dienā uz Suņa skatuves jeb Šķūnī. 

Uz Suņa skatuves būs arī plaša muzikāla un eksperimentāla programma. Piektdien skatuvi atklās UFO ar devīzi “izstāsti kādu joku!”, kurā bus gan nedzirdēti joki, gan muzikāli priekšnesumi. Tālāk sekos Paksitānas izcelsmes duets Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek, kuru bieži dēvē par dvīņiem mūzikā – tradicionālās cītaras skaņas un elektroniskās mūzikas ritmi saplūdīs jaudīgā, dejojamā kopumā. Pēc pusnakts skatuves programmu noslēgs eksperimentālās improvizācijas koncertnotikums Tabula rasa, kurā mūziķi radīs skaņdarbu “no baltas lapas”. Tabula Rasa 18C ir Willa Teātris vadītāja Kalvja Lasmaņa un skaņraža Kaspara Rolšteina inspirēta koncertsērija jeb platforma brīvdomātājiem, kas reizēm uztver spocīgus signālus viņpus mūzikas žanru paradigmu horizonta.

Sestdien pēc skatuves mākslas performancēm, programmu turpinās dzejas un mūzikas duets Marija Luīze Meļķe un Edgars Rubenis, tam sekos  koncertnotikums Tabula rasa 18C ar vairāku mūziķu piedalīšanos. Savukārt sestdienas vakara noslēgumā līdz pat rītam - dejojamās mūzikas DJ programma Videoritmi, kas kā jau ierasti  notiks Ģirta Šoļa uzraudzībā.

Iepriekš jau izziņota mūzikas programma uz piecām skatuvēm, šī gada galvenie festivāla viesi būs GusGus no Islandes.

Ar festivāla plašo piedāvājumu var iepazīties - www.labadaba.lv 

 Biļetes uz festivālu pieejamas labadaba.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja