Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Cikla Kino un teātra mūzika pirmais koncerts Dzintaru koncertzālē

Dzintaru koncertzālē, 16. februārī norisinājās Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektora Ojāra Rubeņa vadītā koncertu cikla Kino un teātra mūzika pirmais koncerts, kas bija veltīts leģendārajam latviešu komponistam Raimondam Paulam, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Kopā ar Maestro un O. Rubeni koncertā piedalījās dziedātāji Intars Busulis, Renārs Kaupers, Dināra Rudāne, režisori Jānis Streičs un Anna Viduleja, kā arī aktieri Lilita Ozoliņa, Marija Bērziņa un Mārcis Maņjakovs. Viņi kopīgi devās pastaigā pa atmiņu takām, ielūkojoties tādās kinofilmās kā Teātris, Ilgais ceļš kāpās, Vella kalpi, Likteņdzirnas, Homo Novus, Klāvs – Mārtiņa dēls un daudzām citām.

Koncertu cikla Kino un teātra mūzika vadītājs O. Rubenis šos koncertus iecerējis kā sirsnīgu sarunu ar populāriem un tauta iemīļotiem komponistiem, kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem.

“Kino un teātra mūzika, manuprāt, ir neatņemama sastāvdaļa emocionāli precīzai iedarbībai uz skatītāju. Bieži vien, skatoties stāstu, mēs to pat nepamanām. Un tomēr uz mirkli iedomāsimies, ka skaņu partitūras nav... Latvijā šai mūzikai ir bagātas tradīcijas, sākot no vecmeistara Jāņa Ivanova un Marģera Zariņa līdz jaunajiem skaņražiem. Un, protams, Raimonds Pauls, kurš radījis simtiem melodiju kino un teātrim, un nereti tieši viņa mūzika ir konkrētā darba vizītkarte. Tāpēc jauno ciklu Dzintaru koncertzālē aizsāksim ar Maestro mūziku,” uzsver jaunā koncertu cikla Kino un teātra mūzika vadītājs O. Rubenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja