Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Lielajā ģildē izskanējuši LNSO Vecgada koncerti

Trīs vakarus pēc kārtas, 28., 29. un 30. decembrī, izpārdotos koncertos diriģenta Andra Pogas vadībā LNSO kopā ar talantīgajiem mūziķiem Kseniju Sidorovu un Daniilu Bulajevu atskaņoja komponistu Morisa Ravela un Astora Pjacollas emocijām piesātinātos skaņdarbus.

Koncerta pirmajā daļā jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs izpildīja Morisa Ravela kaprīzās un zibsnīgās Čigānietes portretu. Daniila Bulajeva pirmais koncerts ar orķestri notika piecu gadu vecumā. Pāris gadu vēlāk Daniils Krievijā pirmo reizi koncertēja kopā ar simfonisko orķestri un sniedza pirmo solokoncertu P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijā. Patlaban 15 gadu vecais vijolnieks ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis, un viņa pedagoģe ir ilggadēja LNSO mūziķe Nellija Sarkisjana. Daniils piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos, guvis panākumus starptautiskos konkursos. Kā solists muzicējis ar daudziem ievērojamiem simfoniskajiem orķestriem un kamerorķestriem Itālijā, Ķīnā, Armēnijā, Argentīnā, Beļģijā, Šveicē, Krievijā, Lietuvā un Latvijā.

Koncerta pirmajā daļā klausītāji varēja dzirdēt arī Ravela skaņdarbu Jokdara rītadziesma un argentīniešu komponista Astora Pjacollas Četri gadalaiki ostas pilsētā. 

LNSO Vecgada koncerta otro daļu atklāja pagājušā gadsimta sākumā tapusī Morisa Ravela Spāņu rapsodija.

Koncerta izskaņā skanēja Astora Pjacollas Koncerts akordeonam un orķestrim Akonkagva, kuru LNSO izpildīja kopā ar izcilo akordeonisti Kseniju Sidorovu. 2018. gada rudenī akordeoniste devās tūrē pa Amerikas Savienotajām Valstīm, Austrāliju un Vāciju. Citi Ksenijas angažementi 2018./2019. gada sezonā bija saistīti ar BBC simfoniskā orķestra viesošanos Dubaijā, Londonas kamerorķestra un Letīcijas Moreno koncertiem.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja