Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Grupa Astro'n'out rada unikālu apģērbu līniju no tekstila konteineros nodotajiem krekliņiem

Grupa Astro'n'out rada unikālu apģērbu līniju Attieksme rītdienai, kas izveidota no tekstila konteineros nodotajiem krekliņiem

Katrs apģērbu līnijas krekliņš ir nācis no tekstila šķirošanas konteinera, kurā cilvēki kā nevajadzīgus nodevuši savus lietotos apģērbus. Izmantojot vienotus dizaina elementus, grupa Astro'n'out izveidojusi ReGen Paaudzes krekliņu kolekciju, lai pievērstu uzmanību ilgtspējīgu izvēļu nozīmei ikdienā.

Kolekcija ar nosaukumu Attieksme rītdienai, piešķirot nodotajam tekstilam otro dzīvi, aicina ar katru mazo izvēli mazināt ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Kreklu kolekcija un koncepts tapis sadarbībā ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem ZAAO un AJ Power Recycling.  Pateicoties viņu atbalstam idejas virzīšanā, visi ienākumi no peļņas tiks pilnībā ziedoti labdarībai. 

Katrs krekliņš ir unikāls mākslas darbs, ko veido mākslinieču Ilzes Tigules radītā dabai draudzīgā batika un Sabīnes Vekmanes (Luste) roku darbs – apdruka sietspiedes tehnikā. Krekliņu vienojošo dizaina elementu ciešā sadarbībā ar grupu radījis grafikas dizainers Ingus Sproģis, krāsu un piegrietņu atlase un ideja – stilists Anatolijs Ksenofontonovs. Savukārt apģērbu līnijas fotosesija tapusi ZAAO uz šo brīdi vēl tukšā četru hektāru atkritumu poligonā, un sesija tajā uzdod netiešu jautājumu - cik ātri vai lēni tas aizpildīsies? Atgādinot, ka to noteiks mūsu katra veiktās izvēles.

Jānis Vītols kampaņas Attieksme rītdienai radošā koncepta autors komentē: “Vēlējāmies praktiski demonstrēt, ka, atjaunojot lietotas mantas, mēs paši tām piešķiram unikalitāti un ieliekam mazu daļiņu sevis. Ātrās modes piesātinātajā pasaulē izvēlējāmies uzfrišināt krekliņus ar pieredzi. Aicinām tos valkāt ar lepnumu vai vēl labāk – atjaunot kādu sirdij tuvu mantu pašiem savām rokām.”

ReGen Paaudze ir grupas izveidots koncepts, kurš radies šajā pavasarī ar sociālu mērķi – pievērst uzmanību saviem mazajiem ikdienas paradumiem labākas nākotnes vārdā. 

Māra Upmane-Holšteine skaidro ReGen Paaudzes ideju: “Šajā paaudzē ietilpstam gan mēs, gan mūsu vecāki, gan mūsu bērni. Cīņa starp X un Z paaudzēm šeit pazūd. Mēs visi kopā šodien esam viena paaudze, kas kopā domā par labāku nākotni mūsu bērniem, apzinoties, kāda “pēda” aiz mums paliek. Nosaukums sevī ietver katru ReDo soli – ReCycle, ReUse, Reduce, ReThink, ReMake, RePurpose un virza mūs REģeneratīvās ilgtspējības virzienā.”

Ziedojums tiks novirzīts Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku mājai, kurš izvēlēts kā grupai tuvs projekts. Krekliņa cena ir 27 eiro, tomēr, veidojot šo kā sociālu un labdarības projektu, aicinām izmantot arī iespēju izvēlēties citu ziedojuma summu. Vecāku māja ir spēka stacija ģimenēm, kuru bērni ir nonākuši Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Lai tā spētu šogad pilnvērtīgi funkcionēt, tai vēl trūkst 71 tūkstotis eiro.

Lai iegādātos krekliņu ej uz https://astronout.lv/regenpaaudze/

Attieksme rītdienai! kreklu stāstam var sekot Astro'n'out instagram kontā: https://www.instagram.com/astronout_lv/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja