Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 28. augusts
Guste, Auguste

Grupa Bērnības milicija ar koncertu piedalīsies Židrūna pārmaiņu svētkos

Leģendārā latviešu indīroka apvienība Bērnības milicija sniegs retu koncertu, piedaloties Židrūna pārmaiņu svētkos 24. jūlijā, Sporta 2 kvartālā, Rīgā, informē mūzikas ierakstu izdevniecība I Love You Records

Bērnības milicija ir Rīgas neatkarīgās mūzikas kulta grupa, kas unikāla ar savu viegli atpazīstamo, bet grūti atveidojamo muzikālo rokrakstu. Tā centrā ir mūzikas un dziesmu vārdu autora Jura Simanoviča minorīgi melodiskā ģitārspēle. Tekstos izskan sevi nesaudzējoši vērojumi par "esamības nepanesamo smagumu", attiecībām ģimenē, bērnībā un arī atturīga, bet bezkaislīga kritika par patērētājsabiedrības ēnas pusēm.

Grupā dziesmas minimālistiski un inteliģenti papildina lieliski mūziķi – Aiga Upeniece pie basģitāras, Aigars Valdmanis pie bungām un Filips Derums pie sintezatora un metalofona. Šāds kvarteta sastāvs nostiprinājies kopš 2010. gada. Tieši A. Upenieces, A. Valdmaņa un F. Deruma pienesums atšķir Bērnības milicijas daiļradi no J. Simanoviča solo darbības.

Pēdējās desmitgades veikums Simanovičam bijis auglīgs: trīs solo albumi, no kuriem pēdējais tapis un tiek spēlēts jaunā iterācijā ar pavadošajiem mūziķiem (J.Simanovičs un bez grēka ieņemtie) un viens Bērnības milicijas albums (Apokrifi).

“Man pašam šis koncerts ir pārsteigums. Gaidu to tāpēc, ka ilgi neesam spēlējuši kopā. Būs forši! Koncertā spēlēsim kaut ko pa druskai no visa, izņemot pirmo albumu,” stāsta J. Simanovičs.

Bērnības milicija līdz šim radījusi piecus studijas ierakstus: Mūzika dejām (2004. g.), Naktī guļot uz muguras (2008.), Nevieta (2011.), Dzeriet van Hutena kakao! (2013.) un Apokrifi (2014./2021.)

Židrūnpa pārmaiņu svētki iecerēti kā svinības, lai atzīmētu notikumu rokgrupas Židrūns darbībā. Proti, pēc vairāk nekā 20 gadu pastāvēšanas grupa Židrūns uz laiku pārtrauks savu darbību bez konkrētiem nākotnes plāniem. Vokālistam Klāvam ņemot pauzi, pārējie grupas biedri turpinās savu pienesumu Latvijas mūzikai citā veidolā, bet līdzīgās noskaņās.

Bērnības milicija ir grupas Židrūns vienaudži, līdzgaitnieki un viens no iedvesmas avotiem Latvijā. Abas apvienības arī ilgi spēlējušas vienā mēģinājumu telpā Ādmiņu ielā, Rīgā.

Vērienīgais pasākums notiks trešdien, 24.jūlijā, ārtelpā Rīgas centrā, Sporta 2 kvartālā.

Biļetes pieejamas vietnē Biļešu serviss. 

Sīkāka informācija pieejama grupas sociālo tīklu profilos Facebook un Instagram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja