Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izdota modernā džeza grupas Lupa skaņu plate Sequences and Consequences

30. jūlijā džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē klajā nāk modernā džeza grupas Lupa skaņu plate Sequences and Consequences, informēja izdevniecības pārstāvis Mareks Ameriks.

Grupā Lupa apvienojušies četri aktuāli Latvijas vidējās paaudzes džeza mūziķi: Dāvis Jurka – alta saksofons, Erica Synths efekti; Ritvars Garoza – sintezatori un Fender Rhodes, Valters Sprūdžs – elektriskais bass; Andris Buiķis -  bungas, Tempest analogā bungmašīna.

 “Grupas rašanās stūrakmenis ir mana un Ritvara draudzība, vēlēšanās kopā spēlēt un radīt jaunu mūziku. Uzreiz bija skaidrs, ka Andrim ir jābūt sastāvā, un kā ceturto biedru Ritvars ierosināja Dāvi. Es nebiju līdz šim ar Dāvi spēlējis, lai gan, protams, augsti vērtēju viņu kā džeza mūziķi. Pēc pirmajiem mēģinājumiem bija skaidrs, ka šis sastāvs veido savu ķīmiju, un katrs dalībnieks pienes kaut ko jaunu, tādā veidā paplašinot un bagātinot skanējumu. Darbojamies improvizētās instrumentālās mūzikas lauciņā,” stāsta Valters Sprūdžs.

Sequences and Consequences iekļautas sešas kompozīcijas, kuru mūzikas autori ir Ritvars Garoza un Valters Sprūdžs. Ieraksts veikts pilnībā analogi uz lentas skaņu operatora Gustava Ērenpreisa vadībā studijā LokoMotiv Room.

"Skaņu plate Sequences and Consequences ir uz viena viļņa ar citiem pasaulē ierakstītiem mūsdienu modern-jazz, soul-jazz, electric-jazz, fusion ierakstiem, “ vērtē Jersika Records mākslinieciskais direktors Mareks Ameriks.

29. augustā Cēsīs, Kultūras terasē Zaļā zāle notiks īpašs skaņu plates prezentācijas koncerts, savukārt 13. augustā Lupa uzstāsies festivālā Ventspils Groove.

Albums Sequences and Consequences izdots skaņuplates formātā un pieejams mūzikas veikalos, kā arī atrodams Spotify un citos mūzikas straumēšanas vietnēs un izdevniecības Youtube un Bandcamp profilā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja