Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kamermūzika bez koncertzāļu stīvuma

Festivālā Sansusī jāķer sajūta, nevis mūzikas zvaigznes

Alternatīvās kamermūzikas festivāls Sansusī, kuru Aknīstes novadā iekopis mūsu Nacionālās operas solists Armands Siliņš, notiek kopš 2014. gada un ir izpelnījies plašu publikas atzinību. Tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslu festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Festivāls apvieno bezrūpīgu būšanu pie dabas draugu un ģimenes lokā, ar izsmalcinātu kamermūzikas un citu skatuves mākslas žanru baudījumu. Šeit ikviens var nokļūt tuvāk augstvērtīgai mākslai, atklājot to bez ierastās ārējās spozmes un koncertzāles stīvuma. Šeit pilnīgi nevietā būtu dižoties jaunajās smailpapēžu kurpēs, vakarkleitā vai uzvalkā. Daudz vairāk nepieciešami ir izturīgi zābaki un telts, kur pārlaist divas naktis, jo festivālu ieteicams izbaudīt bez steigas, pavadot tajā visas trīs dienas.

Laikmetīgā kamermūzikas festivāla Sansusī galvenā programma šogad risinās no 10. līdz 12. augustam. Mākslinieku vārdus – un tie ir gan mūsu pašu, gan ārzemju viesmākslinieki – var atrast festivāla mājaslapā, bet, kā jau ierasts, pilnā programma būs pieejama tikai pie ieejas festivālā. Zināmais nezināmajā – kamermūzika, cirks, dejas, performances, izstāde, izrādes bērniem, brīvprātīgo eksperiments, pianistu kautiņi bāros, bezgaļas pārtika, bāri, teltis un rītarosmes. Vienīgais, kas nav noslēpums – 11. augustā uz Aknīstes robežas pie graudu kaltes notiks arī Sansusī – Aknīstes Simtgades zaļumballe ar ansambli Ritvara Garozas vadībā. Biļešu cena uz vienu festivāla dienu ir 20 eiro, uz trim dienām – 40 eiro. Tās var iegādāties vietnē Sansusi.lv vai Biļešu paradīzes tirdzniecības sistēmā, kā arī pie ieejas festivālā.

Mākslinieku vārdu sarakstā atpazīstu vien dažus. Piemēram, komponistus Andri Dzenīti, Platonu Buravicki, ģitāristu Matīsu Čudaru, diriģentu un dziedātāju Kasparu Putniņu, režisoru un scenogrāfu Reini Suhanovu, aktieri Jāni Kroni. Nez ko darīs muzikologi Dāvis Eņģelis un Orests Silabriedis: runās vai muzicēs? Bez paskaidrojumiem ņirb svešvalodās rakstītu mākslinieku vārdu uzskaitījums. Dalībnieku sarakstā ir brīvprātīgo koris un pat... citplanētieši. "Spēlējamies un atļaujamies darīt to, ko nopietnās koncertzāles neatļaujas. Nav jēgas anotēt māksliniekus, jo lielākā daļa publikas, kura dodas pie mums, nepazīst pat tos, kurus mēs, profesionāļi, saucam par zvaigznēm. Godīgi atzīstos, ka es arī nepazīstu visu mūzikas pasauli. Man ir vienalga, vai cilvēks ir uzvarējis konkursā. Es redzu viņa darbu. Cilvēki šurp brauc pēc Sansusī sajūtas," stāsta festivāla rīkotājs Armands Siliņš. Festivāls sāksies piektdien, 10. augustā, plkst. 17. Pirmais koncerts notiks plkst. 19. Sestdienas un svētdienas notikumi sāksies jau no paša rīta ap plkst. 9.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja