Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Klajā nāks Imanta Kalniņa dziesmu albums Labums

Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis un Roberts Dinters, piedaloties arī citiem Austrasbērniem un čellistei Martai Rozentālei, klajā laiž mūzikas albumu Labums, kurā dzirdamas deviņas komponista Imanta Kalniņa dziesmas. Prezentācijas koncerts notiks piektdien, 1. martā, plkst. 19.00 mākslas galerijas Romas dārzs Berči zālē Liepājā.

Dziesmu albums Labums ir veltījums un reizē pateicība leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei. Labumā iekļauto dziesmu izvēli un to izpildījuma manieri noteica nodarbībās pie Austras gūtā iedvesma un sajūtu gamma. Ieraksts veikts it kā viesistabā, personīgi un vienkāršā sirsnībā.

"Skaņas inženierijas aspektā tas ir mazliet eksperimentāli, tomēr laiku pa laikam arī šādi albumi tiek sadzirdēti. Imanta Kalniņa dziesmām ir salīdzinoši daudz ierakstu. Mēs sekojām Austras un Austrabērnu sajūtām," komentē ģitārists Roberts Dinters. Savukārt dziedātāja Simona Rača-Rūce stāsta: “Man šis ir piedzīvojums un ļaušanās darīt un būt tādiem, kādi esam.”

“Austra Pumpure savulaik mums teica, ka “jādzied tā, kā draugiem dzimšanas dienā. Un viņiem tu dziedāsi no sirds un cik vien labi spēj, vai ne?” Šis Labums ir tieši par to. Patiesums nepieviļ nekad, un dziesmas ir dzīvas,” sajūtās dalās ieraksta producente un Austrasbērns Inese Muižniece.

Dziesmu albumu īstenojuši trīs Austrasbērni – Austras Pumpures audzēkņi un domubiedri no Liepājas. Simona Rača-Rūce un Jānis Rūcis ir tie, kuri šobrīd turpina Austras darbu, saucot kopā Austrasbērnus un veidojot koncertprogrammas, ar kurām laiku pa laikam viesojas dažādās Latvijas pilsētās un novados. Savukārt Roberts Dinters ir Austrasbērns un profesionāls ģitārists, kurš bieži dzirdams uz “lielās skatuves” muzicējot gan kopā ar Ivo Fominu, gan Karīnu Tatarinovu un citiem māksliniekiem.

Labumā iekļautas 9 Imanta Kalniņa dziesmas: Šonakt sapnī (teksts: Imants Ziedonis), Bāka (t. Māris Čaklais), Tāpat vien (t. Valdis Rūmnieks), Sveces dziesma (t. Imants Ziedonis), Mīlas dziesmiņa (t. Maija Līcīte), Kas labā roka kreisai ir (t. M.Cvetajeva, atdz. Ojārs Vācietis), Kad vēji kalnos rāpjas (t. Knuts Skujenieks), Blūzs (t. Māris Čaklais) un Noausim kājas (t. Knuts Skujenieks).

Mūzikas ieraksts būs pieejams mūzikas straumēšanas vietnēs un salīdzinoši nelielā skaitā arī taustāmā CD formātā. Dziesmas ierakstītas Liepājā, to veicis Roberts Dinters, bet pēcapstrādi – Jānis Narbuts.

Koncertā ieeja par ziedojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja