Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Koncertzālē Latvija uzstāsies Gidons Krēmers un Kremerata Baltica

Svētdien, 4. augustā, plkst. 17.00 koncertzālē Latvija uzstāsies starptautiski plaši pazīstamais kamerorķestris Kremerata Baltica un tā dibinātājs, vijolnieks Gidons Krēmers

Koncertā Ventspils pilsētas svētku izskaņā kamerorķestris Kremerata Baltica kopā ar savu nemainīgo māksliniecisko vadītāju, leģendāro vijolnieku Gidonu Krēmeru atskaņos īpaši veidotu programmu ar Ludviga van Bēthovena, Gražinas Bacevičas un Franča Šūberta mūziku.

Slavenais vijolnieks Gidons Krēmers radījis pasaules mēroga reputāciju kā viens no oriģinālākajiem un pārliecinošākajiem savas paaudzes māksliniekiem. Kamerorķestri Kremerata Baltica, kas regulāri uzstājas pasaules prestižākajās koncertzālēs un tiek uzskatīts par vienu no labākajiem kamerorķestriem pasaulē, Gidons Krēmers dibināja 1997. gadā. Orķestris koncertējis vairāk nekā 50 valstīs, 600 pilsētās un sniedzis vairāk nekā 1000 koncertu visā pasaulē. Plašais un īpaši izvēlētais repertuārs ieskaņots arī daudzos CD ierakstos, kas saņēmuši dažādus apbalvojumus, tajā skaitā arī prestižo Grammy balvu.

Maestro Gidons Krēmers orķestri Kremerata Baltica raksturo šādi: "Atvērts, paškritisks, mana muzikālā gara turpinājums. Tā priekšnesumiem vienmēr ir jārada spontānas muzicēšanas sajūta, kas padara koncertu dramatisku un juteklisku, radošā procesa turpinājumu."

Savukārt British Music žurnālists un klasiskās mūzikas bloga Slipped Disc autors Normans Lebrehts saka tā: “Kremerata Baltica spēlē tā, it kā katra nots būtu cilvēka dzīve...”

Gidons Krēmers muzicē uz Nikola Amati 1641. gadā darināta instrumenta, bet spēles manieri raksturo nepārspējama individualitāte, atsacīšanās no labi iemītām, tradicionālām interpretācijas takām, nemitīga tiekšanās pēc kaut kā jauna, nepieredzēta. Viņš ierakstījis un izdevis vairāk nekā 120 mūzikas albumus, no kuriem daudzi guvuši atzinību un atnesuši spožajam interpretam prestižus starptautiskus apbalvojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunpienesumi latviešu garīgajā kormūzikā

Jaundarbu pasūtīšana pašmāju komponistiem un to izpildīšana pirmatskaņojumu koncertā ir viena no galvenajām Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotā Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla tradīcijām

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja