Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kristīne Opolais dzied Tosku Londonas Karaliskajā operā

Soprāns Kristīne Opolais atgriežas uz Londonas Karaliskās jeb Koventgārdena operas skatuves Toskas partijā – tā ir viena no viņas kroņa lomām

Latviešu prīmu Džakomo Pučīni meistardarbā varēs dzirdēt 27. un 30. maijā, kā arī 4., 7., 10. un 17. jūnijā. Šajā Toskas ciklā Londonā divās izrādēs dziedās arī opermākslas leģenda – rumāņu dīva Andžela Georgiu (15. un 20. jūnijā).

Florijas Toskas mīļotā – gleznotāja Mario Kavaradosi – lomā būs dzirdams ekspresīvais itāļu tenors Vitorio Grigolo. Policijas priekšnieka barona Skarpijas tēlā iejutīsies izcilais velsiešu basbaritons Brīns Tervels (izrādēs ar Andželu Georgiu – itāļu baritons Marko Vratonja). Pie pults stāsies britu diriģents Aleksandrs Žoels. Gandrīz visas biļetes ir pārdotas.   

Tosku Londonā iestudējis režisors Džonatans Kents. Tā ir atmosfēriska, grezna, tradicionāla izrāde (šis uzvedums repertuārā ir jau trīspadsmit gadu), kurā izcelti visi šīs 1800. gadā Romā notiekošās drāmas aspekti: mīlestība, kaisle, greizsirdība, politika, vardarbība, spīdzināšana, slepkavība un pašnāvība. Kristīne Opolais Toskā Koventgārdena operā ir dziedājusi arī agrāk. Šajā teātrī viņa guvusi panākumus vēl divās Pučīni operās – Madama Butterfly un Manona Lesko.

Jūnija beigās Kristīne Opolais sniegs koncertus Leipcigā un Dortmundē diriģenta Andra Nelsona vadībā, augusta beigās un septembra sākumā – Drēzdenē Mjunvuna Čuna vadībā. 2019./2020. gada sezonā viņa uzstāsies operā Madama Butterfly Vīnes Valsts operā, Toskā Drēzdenes Zempera operā un Hamburgas Valsts operā.  

Informācija: www.roh.org.uk, kristineopolais.com

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja