Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Kultūras centrā Ulbrokas pērle notiks koncerts Populāras diksilendu melodijas

Piektdien, 9. augustā, plkst. 19 Kultūras centrā Ulbrokas pērle izskanēs diksilendu mūzikas koncerts Populāras diksilendu melodijas, kurā piedalīsies diksilendi The Dixie Hot Licks (Pilzene, Čehija) un Sunny Groowe Dixie (Latvija)

The Dixie Hot Licks mūziķi par sevi saka: "Mēs esam Ņūorleānas gabaliņš Pilzenē. Katra mūsu uzstāšanās ir piedzīvojumiem bagāts ceļojums laikā pirms simts gadiem. "The Dixie Hot Licks" apvieno akustiskā džeza oriģinālo "vintage" skanējumu ar mūsdienu dixieland izteiksmi. Mēs iedvesmojamies no senajiem laikiem un piešķiram tiem svaigu un jaunu seju."

Savukārt Sunny Groowe Dixie ir viens no profesionālākajiem pašreiz Latvijā aktīvi muzicējošajiem diksilendiem. Mūziķi diksilendam raksturīgā skanējumā augstā profesionālā līmenī izpilda populārus un oriģinālskaņdarbus. Sunny Groove Dixie muzicē spēlē dažādos pasākumos – koncertos, festivālos, pilsētas svētkos u.c.

Diksilends ir viens no klasiskā džeza mūzikas stiliem, kas radies ASV baltādaino mūziķu vidū 19.gadsimta beigās. To parasti spēlē neliels izpildītāju ansamblis, un repertuāru veido populāru dziesmu tēmas, bet improvizācijas pamatā ir harmonija. Klasiskajā sešu instrumentu diksilendā tiek izmantota klarnete, trompete, trombons, tuba, sitaminstrumenti, bandžo vai klavieres, taču nereti šo sastāvu papildina arī vokāls.

Mūzikas akadēmijas profesors, Džeza katedras vadītājs un klarnetists Indriķis Veitners kādā sarunā ir norādījis: "Diksilends ir kolektīva māksla, kolektīva improvizācija, turklāt tas ir agrīnais džeza stils, jo arī džezā ļoti svarīgs kolektīvais improvizācijas process. Diksilends ir arī sinonīms priecīgai mūzikai, no kuras staro vitalitāte un enerģija. Tāpat kā džezā, arī diksilends no mūziķa pieprasa zibenīgu reakciju, perfektu dzirdi, spēju muzicēt ansamblī, turklāt – spēlēt vienkārši."

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja