Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laimes flauta kā stiprinājums. Aleksandrai Špicbergai – jaunums ciklā Laiks. Tu. Lūgšana

Veidojot tradīciju jauno gadu iesākt ar garīgo mūziku un kopīgu lūgšanu, kurā rast stiprinājumu, dziedātāja un diriģente Aleksandra Špicberga un viņas radošie domubiedri ar jaunu programmu Laimes flauta atgriežas koncertu ciklā Laiks. Tu. Lūgšana.

Jau pirmatskaņota Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, šī programma būs baudāma Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 7. janvārī plkst. 18.00.

Koncertuzvedumā kopā ar dziedātāju Aleksandru Špicbergu un speciāli šim projektam izveidoto vīru vokālo grupu piedalās flautists Andis Klučnieks, ģitārists Vladimirs Kudrins un sitaminstrumentālists Elvijs Endelis. Par programmas moto izraudzīti XIII gs. persiešu musulmaņu dzejnieka, jurista, teologa un sūfistu mistiķa Rūmī vārdi: "Spēlē laimes flautu! Tu pats esi melodija."

Jaunajā koncertprogrammā Laimes flauta, līdzīgi kā pirmajā koncertcikla Laiks. Tu. Lūgšana mūzikas izlasē Dziedājumi un Arvo Perts, kas izskanējusi astoņos koncertos un saņēmusi augstu klausītāju novērtējumu, iekļauti dažādu gadsimtu un tradīciju baznīcas dziedājumi un lūgšanas dažādās pasaules valodās – spāņu, grieķu, armēņu, baznīcslāvu un latviešu. Līdzās seniem anonīmu autoru dziedājumiem skanēs melodijas no kolorītiem, tautas mūzikā balstītiem, pagājušā gadsimta komponistu radītiem garīgās mūzikas opusiem – Kreoliešu mesa un Flamenko mesa. Pārsteigums klausītājiem noteikti būs dziedājums no beļģu franciskāņu mūka komponētās Lubas mesas, kas caurvīta ar Āfrikas tautas bantu tradicionālās mūzikas krāsām.

Aleksandra Špicberga atklāj, ka programmas vadmotīvs ir cilvēka iekšējo cīņu ceļš visa mūža garumā, meklējot patiesību. Jaunā programma ir tik krāsaina un ar dažādām emocijām piepildīta kā cilvēka mūžs. "Pasaules tautu garīgo dziedājumu klāstā ir tik ārkārtīgi daudz muzikālo opusu, kas klausītājiem Latvijā ir maz zināmi. Mūsu mērķis ir meklēt un atrast vienojošo. To, kas uzrunā un stiprina cilvēkus, jo vairāk par visu šodien pasaulē, arī mūsu Latvijā, nepieciešami garā stipri, vienoti ļaudis," uzsver programmas producente Māra Špicberga.

Viss cilvēka dvēselē notiekošais nav izsakāms vārdos. Dziedājumi mīsies ar instrumentālām skaņu gleznām, un šoreiz pašos dvēseles dziļumos esošo ļauts izdziedāt flautām un stabulēm multiinstrumentālista Anda Klučnieka sniegumā. Savukārt dienvidzemju kolorītu un temperamentu palīdzēs uzburt izcilie instrumentālisti Vladimirs Kudrins un Elvijs Endelis. Emocionālajā gara pārdzīvojumā klausītāju ceļabiedre būs gaisma Ivara Vācera gaismu režijā.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja