Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LeNeSOns mazos klausītājos koncertā iepazīstinās ar Kloda Debisī mūziku

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris 17. februārī aicina mazos klausītājus uz tikšanos ar bērnu simfonisko draugu LeNeSOnu, kas koncertizrādē Lenesons un Debisī Bērnu stūrītis iepazīstinās ar franču brīnumdara Kloda Debisī pasakaino mūziku, informēja orķestra pārstāve Dagnija Dižbite.

Šajā koncertā LNSO mākslinieki saspēlēsies ar Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņiem.

Klods Debisī ir viens no 20. gadsimta dižākajiem vīriem, un viņa mūzika ir smalki tēlaina kā impresionisma gleznas.

Skaņdarbā Bērnu stūrītis LeNeSOns un orķestris uzburs serenādi un lelles deju, skanēs šūpuļdziesma zilonītim, un kopīgi ar mazo ganiņu dejosim sniegā, līdz ieskanēsies dzidrā Mēnesgaisma.

Pa klusākām un skaļākām sniega takām orķestri vedīs diriģents Andris Vecumnieks. Muzikālo pasaku stāstīs aktieri Aleksejs Geiko un Valdis Vanags. Izrādes dramaturgs un režisors – Andris Kalnozols, kas pagājušajā vasarā veidojis Traktoperu Valmieras vasaras teātra festivālā un Koku operu festivālā Sansusī, kā arī iestudējis izrādes Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātrī.

Koncertizrādes ar LeNeSOnu sniedz iespēju bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem iepazīt simfonisko mūziku un baudīt teatrālu priekšnesumu. Koncertu starpbrīžos bērniem dota iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kurās var gan mākslinieciski izpausties, gan iepazīt tuvplānā mūzikas instrumentus. Šajā reizē bērni varēs iepazīt klarneti.

LeNeSOns jau sesto sezonas ir LNSO bērnu koncertu talismans, viņš ir zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, bet kuru ļoti interesē mūzika un kurš sapņo kļūt par diriģentu. Viņš piedalās koncertos, lai caur nopietniem un smieklīgiem stāstiem kopīgi ar bērniem izzinātu orķestra noslēpumus. Šādā veidā bērniem tiek pastāstīts par mūzikas un orķestra pamatvērtībām, turklāt mazie klausītāji tiek mācīti un izglītoti, kā uzvesties klasiskās mūzikas koncertos.

Koncerts notiks 17. februārī Lielajā ģildē plkst. 11 krievu valodā un plkst. 14 latviešu valodā. Biļetes uz koncertu nopērkamas bilesuparadize.lv.  Bērniem līdz piecu gadu vecumam, kas neaizņem atsevišķu sēdvietu, jāiegādājas īpaša biļete par 1,50 eur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja