Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājas vasara ne tikai pie jūras

Ikvasaras festivāls pieskandinās Liepāju un viesosies Rundālē

Festivāls Liepājas vasara, kuru pirms savas 139. sezonas rīko Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO), no 27. jūlija līdz 23. augustam septiņos simfoniskajos un kamermūzikas vakaros koncertzālē Lielais dzintars piedāvās mūziku dažādām gaumēm. "Festivāls būs ļoti interesants gan žanru, gan mākslinieku ziņā," sola LSO direktors Uldis Lipskis. Piedāvājuma amplitūda: no simforoka Lielajā dzintarā līdz greznam barokam Rundāles pils rožu dārzā.

Vērienīgajā festivāla atklāšanas koncertā (27. jūlijā) LSO sava galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņos leģendāras roka balādes, kuras dziedās Daumants Kalniņš, Atis Ieviņš un Lietuvā ļoti populārais Jeronims Miļus. Diriģenta Andra Veismaņa vadībā LSO koncertēs kopā arī ar arfisti Dārtu Tisenkopfu un šīgada Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvēju, klarnetisti Annu Gāgani (9. augustā).

Klausītājus gaida arī izsmalcināti kamermūzikas koncerti, viens no tiem (2. augustā) – ar dziedātāju, liepājnieci Margaritu Vilsoni, kas bijusi gan Latvijas Nacionālās operas, gan Nirnbergas Valsts teātra operas studijas soliste. Margarita Vilsone kopā ar Vācijā rezidējošo brazīliešu pianistu Marselu Amaralu atskaņos izmeklētu austriešu, amerikāņu, britu un krievu vokālās mūzikas izlasi. Vienmēr enerģiskā un optimisma pilnā pianiste Agnese Egliņa gatavo dejisku solo programmu no J. S. Baha un Jāņa Mediņa līdz Džordžam Gēršvinam un Kārļa Lāča Latvju tango pirmatskaņojumam (17. augustā). Aizraujoša kamermūzika skanēs čellista Ivara Bezprozvanova un pianista Riharda Plešanova izpildījumā (14. augustā). Čellistam aprit 50. jubileja, muzikālo dāvanu sev un klausītājiem viņš nosaucis par Bohēmu čellam un klavierēm. Populārās mūzikas cienītājiem festivāls piedāvā pašmāju grupas Willow Farm 25 gadu jubilejas koncertu kamerzāles formātā (7. augustā). Koncerta divās daļās (pirmā – akustiskās noskaņās, otrā – vairāk rokkoncerta tradīcijās) varēs dzirdēt gan dziesmas no topošā albuma, gan agrāko gadu ierakstus.

Noslēgumā Liepājas vasara jau tradicionāli saplūdīs ar Garīgās mūzikas festivālu (23. augustā), kad LSO un kora Latvija izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa 6. simfonija un Morisa Diruflē Rekviēms, kura atskaņojumā piedalīsies mūsu operas soliste Laura Teivāne un ērģelniece Liene Andreta Kalnciema.

Bet 10. augustā Liepājas vasara viesosies Rundāles pilī. Uz Rundāli LSO vedīs festivāla esenci. Klausītājus priecēs gan simfoniskā mūzika, gan kamermūzika ne vien skaistajās Rundāles pils telpās, bet arī ārpus tām – dienu plkst. 22 vainagos barokāls vasaras vakars naksnīgajā pils dārzā.

Sīkāk – https://lso.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja