Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas vasarai simfoniska skaņa

Festivālā zaigos Verdi, mežragi un Maijas Kovaļevskas balss

Ar Džuzepes Verdi vērienīgā, dramatiskā Rekviēma atskaņojumu, kurā pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults būs tā mākslinieciskais vadītājs, lietuviešu diriģents Ģintars Rinkevičs, koncertzālē Lielais dzintars sestdien, 18. augustā, plkst. 18.00 atklās festivālu Liepājas vasara. Ikgadējais festivāls, kuru organizē Liepājas Simfoniskais orķestris, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars turpināsies līdz 25. augustam, piedāvājot Liepājas Mežragu kvarteta un viņu draugu koncertu un noslēgumā – pasaulslavenās latviešu operdziedātājas Maijas Kovaļevskas solokoncertu, kuru viņa sniegs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu.

Dž. Verdi Rekviēms ir tik dziļi dramatisks, muzikāli krāšņs un romantiski vētrains skaņdarbs, ka to var salīdzināt ar operu. Izmantojot kanonisko tekstu latīņu valodā, radīta izcila, saviļņojoša muzikāla drāma. Līdzās Mocarta sēru mesai pirms 144 gadiem pirmatskaņotais Verdi Rekviēms ir viens no visbiežāk atskaņotajiem šī žanra darbiem. Ģintara Rinkeviča vadītajā atskaņojumā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri muzicēs Valsts akadēmiskais koris Latvija, savukārt starptautiskajā solistu kvartetā būs Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātra soprāns Sandra Janušaite, Latvijas Nacionālās operas solisti Kristīne Zadovska (mecosoprāns) un Rihards Mačanovskis (basbaritons), kā arī Ukrainas Nacionālās operas tenors Valentīns Ditjuks. Šis koncerts vienlaikus atklās arī 21. Starptautisko Garīgās mūzikas festivālu un tiks atkārtots Svētā Pētera baznīcā Rīgā 23. augustā.

Jau gadiem Liepājas Simfoniskais orķestris dod saviem mūziķiem iespēju izpausties kamermūzikā. Šogad kārta pienākusi spilgtajam, aktīvajam Liepājas Mežragu kvartetam, kurā spēlē Ingus Novicāns, Aivars Vadonis, Mārcis Auziņš un Edgars Kalniņš. Koncertam Dzintara Jurgelaiša kamerzālē viņi kopā ar saviem domubiedriem mūzikā sagatavojuši daudzšķautņainu programmu Liepājas mežragu zelta skaņas, kurā iekļauti gan baroka un klasicisma pīlāru J. S. Baha un V. A. Mocarta skaņdarbi, gan romantiķu F. Šūberta un J. Brāmsa mūzika, kā arī populāri džeza standarti.

Mūsu operzvaigznes Maijas Kovaļevskas un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā, kas diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā vainagos festivālu 25. augustā plkst. 18.00, skanēs pazīstamu operu skaistākās ārijas. Pasaules karjera māksliniecei netraucē popularizēt latviešu mūziku. Viņas solo skan kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Imantu Resni ierakstītajā Jurjānu Andreja kantātē Tēvijai. Šogad viņa dzied latviešu vokālo liriku Latvijas simtgadei veltītos labdarības koncertos Austrālijā un ASV. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja