Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mīlestība, Jūrmala un mūzika šajā brīdī

Festivāls Summertime – aicina Inese Galante_ svin jubileju

Summertimeaicina Inese Galante šovasar no 5. līdz 11. augustam svin 15 gadu jubileju. Kā arvien, džeza, rokenrola, Balkānu un klasiskās mūzikas zvaigznes pulcēsies uz Dzintaru koncertzāles skatuves, dāvājot festivāla viesiem mūzikas svētkus. Zināms, ka festivāls, kura mūza ir operdīva Inese Galante, šādā formātā Jūrmalā notiks pēdējo reizi, lai turpinātos jau citā veidolā. Tāpēc šī ir iespēja pēdējo reizi baudīt šo festivālu tādu, kā piecpadsmit gadu ierasts.

Īpaša dāvana festivāla atklāšanas koncertā pirmdien, 5. augustā, būs franču džeza karalienes Minas Agosi uzstāšanās kopā ar filmas Bada spēles ieraksta autoriem, Hypnotic Brass Ensemble no ASV. Minas Agosi repertuārā ir pasaules mūzika, blūzs, džezs un pat roks. Viņa dzied gan The Beatles, gan Pink Floyd, gan Džimija Hendriksa un Telonija Monka dziesmas. Savukārt Hypnotic Brass Ensemble sniegumu, kuru dēvē par "mūziku tagad, šajā brīdī" pazīst publika visur – no Ņujorkas Kārnegija zāles līdz džeza klubam Ronnie Scott’s Londonā. Visi astoņi ansambļa dalībnieki ir brāļi, slavenā Čikāgas afroamerikāņu trompetista Fila Kohrana dēli. Viņi piedāvā daudzveidību no fanka līdz džezam un hiphopam.

Grupas Puerto Candelaria koncertā 6. augustā Dzintaru koncertzālē skanēs Latīņamerikas mūzikas deju ritmi un džeza interpretācijas kolumbiešu stilā. Nākamajā – 7. augusta – vakarā Dzintaros valdīs Balkānu folkdžeza, pankroka, čigānu motīvu un turku maršu pasaule, jo festivālā viesosies serbu kulta režisors Emirs Kusturica kopā ar savu The No Smoking Orchestra.

8. augustā – tikšanās ar populāro britu šovmeni un dziedātāju Stīvenu Ridliju, kurš mūzikas dēļ 21 gada vecumā atvadījies no turīga baņķiera dzīves. Festivāla publikas mīlulis, džeza pianists Daniils Krāmers, 9. augustā uzstāsies tandēmā ar pianistu Denisu Mažukovu – vienīgo mūziķi Krievijā, kurš ierakstījis albumu leģendārajā Sun Records studijā Memfisā, rokenrola dzimšanas vietā. Koncertprogrammā Jazz’n’Roll, muzicējot uz divām klavierēm, pianisti apvienos džezu un rokenrolu.

Festivāla patronese Inese Galante uzstāsies Dzintaru Mazajā zālē 10. augustā kopā ar Vīnes operas solistu Martinu Ahraineru un pianisti Grētu Erharteri-Sargsjanu no Austrijas. Šajā vakarā groove, funk un smooth jazz stila mūziku dejošanai spēlēs arī Amsterdamas stilīgākais kvartets Bruut!. Festivālu noslēgs koncerts Galā Galante 11. augustā, kurā piedalīsies baritons Martins Ahrainers, pianisti Grēta Erhartere-Sargsjana, Daniils Krāmers, Deniss Mažukovs, kontrtenors Sergejs Jēgers, dziedātājs Intars Busulis, pianists Andrejs Osokins un pati Inese Galante.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja