Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

No pasaules un Latgales – Rēzeknē. LNSO vasarnīcas desmitgadi atklās kaimiņvalstu viesi

Desmitais festivāls LNSO vasarnīca ģimenēm un draugiem norisināsies Rēzeknē Latgales vēstniecībā Gors no 23. līdz 25. augustam

Festivālu Baltijas ceļa 35. gadadienā 23. augustā atklās Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris sava izveidotāja un mākslinieciskā vadītāja Ģintara Rinkeviča vadībā. Morisa Ravela Klavierkoncerta kreisajai rokai atskaņojuma solists būs pianists Luks Geņušs, viens no savas paaudzes aizraujošākajiem pianistiem. Orķestris spēlēs Mikalojus Konstantina Čurļoņa klavierprelūdiju simfoniskos pārlikumus un Ludviga van Bēthovena Piekto simfoniju.

LNSO vasarnīcas jubilejas programmu 24. augustā turpinās iespaidīgs Gustava Mālera Trešās simfonijas atskaņojums diriģenta Andra Pogas vadībā, piedaloties lietuviešu operzvaigznei, mecosoprānam Justīnai Gringītei, kā arī Latgales apvienotajam korim. 25. augusta piedāvājumā ir īpašs koncertuzvedums bērniem Japānas pasaka, kurā komponista Riharda Zaļupes daiļrade tiekas ar Japānas folkloru, bet LNSO mūziķi – ar Rīgas 1. pamatskolas – attīstības centra ritma grupas dalībniekiem un aktieri Andri Keišu. 

Festivāla kulminācija gaidāma svētdien, 25. augustā, plkst. 17.00 noslēguma koncertā Simfo. Etno. Džezs, kurā apvienosies vislabākais no Latgales, džeza un simfonisma. Diriģenta Jāņa Stafecka vadībā kopīgā mūzikas pieredzē vienosies gan Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi, gan starpžanru apvienība Trio Elpo, gan Latgales Jāņa Ivanova Mūzikas un mākslas vidusskolas Tradicionālās mūzikas un Džeza un mūsdienu ritma mūzikas nodaļas audzēkņi, kā arī etnomūziķe Liene Skrebinska. Koncertprogrammas pamatu veidos īpaši šim festivālam radīti džeza mūziķu un komponistu Edgara Cīruļa un Jāņa Rubika jaundarbi. Skanēs arī Jāņa Ivanova vokalīzes Rudens dziesma aranžējums, kā arī Jura Karlsona simfoniskā vīzija Vakarblāzma tautas teicējai un simfoniskajam orķestrim. "Savā desmitajā Vasarnīcā piedāvāsim klausītājiem vēl nebijušu žanru sinerģiju – simfoetnodžezu – un ceram, ka tas mūs pārsteigs vislabākajā veidā. Kur gan vēl, ja ne Gorā, atskaņot un klausīties fantāzijas par Latgales tēmām!" komentē LNSO direktore Indra Lūkina: "LNSO arvien domā, kā nojaukt un pārkāpt klasiskās robežas, tā rādot, ka mūsdienās simfoniskā orķestra darbības spektrs ir ļoti plašs."

Biļetes, arī izdevīgu triju vakaru abonementu, tirgo Biļešu paradīzē un Gora biļešu sistēmā. Pusstundu pirms koncertu sākuma sāks darboties bezmaksas bērnistaba trīs līdz septiņus gadus veciem bērniem (jāpiesaka pa tālr. 64633303). 24. un 25. augustā pēc vakara koncertiem no Gora aties īpaši autobusa reisi uz Rīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras kods

Jo tīrāka ir pilsēta, jo mazāk drazu, smaku, saņurcītu papīru un nepareizi ģērbtu cilvēku, jo lielāka ir varbūtība, ka kultūras dzīve šai vietai met līkumu

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja