Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Pasaules mūzika koncertzālē Latvija – divi pārsteidzoši trio vienā koncertā

Pasaules mūzikas festivāls Porta ceturtdien, 31. oktobrī, plkst. 19.00 koncertzālē Latvija aicina uz koncertu, kurā uzstāsies divi pārsteidzoši trio – Francijas dziedātājas Les Itinérantes un muzikālā apvienība JMO ar mūziķiem no Šveices, Senegālas un Izraēlas

Apvienības JMO koncerti ir atmiņā spilgti paliekoši notikumi, kuros mūzika ļauj izjust gan maģiski meditatīvus mirkļus, gan aizraujošus ritmus. Grupā spēlē Jans Galega Brennimans (Šveice), Mūsa Sisoho (Senegāla) un Omri Hasons (Izraēla), kuri sekmīgi darbojas arī citos projektos, bet kopīgi izdevuši jau divus mūzikas albumus. Dandoula Tala ir triju izpildītāju otrā albuma nosaukums, kas mandinku valodā, kurā runā Gambijā, Mali un Senegālā, nozīmē “Nav robežu!”. Dziesmas ir pašu mūziķu rakstītas un atspoguļo viņu dažādās izcelsmes, tā tiešām piedāvājot ceļojumu pāri robežām.

Pateicoties dažādu mūzikas tradīciju saplūšanai vienotā skanējumā un izdomas pilnajām melodijām, klausīties šīs grupas mūziku ir kā neaizmirstams piedzīvojums. Koras (Āfrikas arfa ar 22 stīgām) dzirkstošās skaņas satiekas ar basa klarnetes siltajiem toņiem un Austrumu perkusijām nevainojamā mijiedarbībā.

Trio Les Itinérantes lieliski izpilda dažādu žanru un dažādu laikmetu dziesmas – no tāliem viduslaikiem līdz pat Edītei Piafai un korsikāņu polifonijai. 2017. gada janvārī Parīzē to izveidoja franču dziedātājas Manona Kuzēna, Polīne Langluā Desvarte un Elodī Pona, bet viņu kopīgais stāsts sākās savdabīgi. Manonai bija vien desmit dienas, lai sastādītu koncertprogrammu un viņa sazinājās ar pārējām divām dziedātājām, aicinot ciemos un lūdzot atnest notis, kūkas un tēju. Katra no dziedātājām bija sarūpējusi kaut ko citu, jo Polīnei tās bija senās mūzikas dziesmu notis, Elodijai pasaules mūzika, bet Manonai – džezs un franču dziesmas. Laika, lai izveidotu saskaņotu programmu, bija par maz, taču tā jau tik un tā bija tikai sadarbība vienam koncertam, kā viņas domāja toreiz.

Tomēr tieši daudzveidīgas mūzikas atskaņošana no dažādiem laikmetiem, stiliem un izpildītājiem arī kļuva par Les Itinérantes rokrakstu. Šobrīd trio repertuārs jau aptver 11 dažādus mūzikas stilus, deviņus gadsimtus un daudzas pasaules valodas. Atbilstoši trio nosaukuma Les ItinérantesCeļotājas –, viņas ceļo no viena laika un vietas uz citu, ar balsīm radot attēlus, stāstus un sajūtas.

Biļetes iegādājamas koncertzāles Latvija kasē un visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja