Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pērlītes no plaukta un svinības mūzikā. Grupa Autobuss debesīs dodas 25. jubilejas koncertturnejā

"Es vienmēr to uztveru kā dzimšanas dienas svinības, un patiesībā gatavošanās ir pati būtiskākā. Gan man pašam, gan maniem grupas biedriem tas ir visinteresantākais process. Kad dosimies pie klausītājiem, visi kopā sēdēsim pie svētku galda un svinēsim," saka mūziķis un grupas Autobuss debesīs solists Marts Kristiāns Kalniņš

Grupa šogad svin savu 25. jubileju un tai par godu dodas īpašā koncertturnejā Sitiet bungas, mani mīļie! Pirmais koncerts gaidāms šosestdien, 5. oktobrī, plkst. 19.00 kultūras centrā Ulbrokas pērle.

Koncerta pirmajā daļā varēs iepazīt līdz šim vēl nedzirdētas grupas Autobuss debesīs kompozīcijas, savukārt koncerta otrā daļa, kurā skanēs daudziem pazīstamas dziesmas, plānota kā sadziedāšanās ar klausītājiem. Grupa šajā koncertturnejā pie publikas dosies savā pirmajā sastāvā, jo mūziķiem pašiem šķitis ļoti interesanti atskatīties uz laiku, kad Autobuss debesīs tapa, un savu toreizējo muzikālo skanējumu. Koncertos grupas pamatsastāvam pievienosies ģitārists Andrejs Grimms un pašreiz Zviedrijā dzīvojošais Ervings Znotiņš.

Jāpiebilst, ka ar šo koncertturneju saistās vēl viens īpašs notikums – grupas pirmā studijas albuma un dziesmas Sitiet bungas, mani mīļie! teksta (un ne tikai!) autors ir dzejnieks Viks (Viktors Kalniņš), kurš šogad atzīmē 85 gadu jubileju.

Nākamie tūres koncerti gaidāmi 12. oktobrī Valmierā, 19. oktobrī Ogrē, 26. oktobrī Rēzeknē, 2. novembrī Siguldā, 9. novembri Liepājā, 10. novembrī Jelgavā, 17. novembrī Cēsīs, 22. novembrī VEF Kultūras pilī Rīgā, 23. novembrī Slampē, 29. novembrī Ventspilī. Biļetes – Biļešu paradīzē.

Taču Autobusam debesīs ir arī vēl citi jaunumi – labāko dziesmu izlase Zelta dziesmas. "Izlasē apkopotas 14 kompozīcijas, kuras šovasar ierakstījām dzīvajā izpildījumā. Pie idejas par šādu izlasi nonācām tāpēc, ka grupas darbības 25 gadu laikā ik pa brīdim esam izlaiduši singlus – tās ir gan Imanta Kalniņa dziesmas, gan viens mūsu pašu radīts skaņdarbs –, kuri nekad nav tikuši iekļauti mūsu dziesmu izlasēs," saka M. K. Kalniņš un stāsta par pirmo radiosinglu Vakar sapnī no jaunā albuma. "Tā 1998. gadā bija pirmā dziesma, kuras autori ir Imants Kalniņš un Imants Ziedonis un kuru mēģinājām spēlēt tad, kad grupa tikko bija sanākusi kopā. Šo dziesmu šad un tad iekļāvām koncertos, taču pēc tam diemžēl nolikām maliņā, jo oriģinālais muzikālais materiāls, kas tika radīts grupas vajadzībām, bija patiešām apjomīgs. Tagad, gatavojoties jubilejas tūrei un atlasot dziesmas jaunajam albumam, sapratām, ka šī dziesma ir īsta pērlīte, tāpēc ir pienācis īstais laiks to izņemt no plaukta un ierakstīt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izstāde Ivara Selecka iela. Selecku dzimta un kino

Izstāde ieskatās Ivara Selecka daudzveidīgajā darbībā, stāsta par viņa filmām un to tapšanu, iepazīstina ar filmu tēmām un varoņiem. Izstādē apskatāmas unikālas balvas un memoriāli priekšmeti.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja