Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rēzeknē diriģentes Jūlijas Hutoreckas vadībā skanēs VAK Latvija koncertprogramma Ziemassvētku gaisma

Viena no gada sākuma tradīcijām Latgales vēstniecībā Gors ir pareizticīgo mūzikas koncerts. Šogad 12. janvārī plkst. 16 Gors Lielajā zālē svētku programmā Ziemassvētku gaisma skanēs krievu pareizticīgo tradicionālie garīgie dziedājumi, kā arī Rahmaņinova, Česnakova, Balakirjeva un citu komponistu mūzika Valsts Akadēmiskā kora Latvija izpildījumā. Pie kora diriģenta pults stāsies viena no jaunākajām un perspektīvākajām pasaules koru un simfonisko orķestru diriģentēm – Jūlija Hutorecka (Sanktpēterburga), informēja koncertzāles pārstāvji.

Gada sākumā Latgales vēstniecībā Gors allaž izskan kāda koncertprogramma, kas veltīta Pareizticīgo Ziemassvētku laikam vai mūzikai. Rēzeknē viesojušies gan vīru koris Pravoslavnije pevčije (Pareizticīgo dziedoņi) no Maskavas, gan Igaunijas Filharmonijas kamerkoris ar koncertprogrammu Magnificat, kā arī folkmūzikas grupa Otava Yo no Sanktpēterburgas ar koncertstāstu Raždzestvo (Ziemassvētki). Šajā gadā 12. janvārī Gors Lielajā zālē skanēs Valsts Akadēmiskā kora Latvija un diriģentes Jūlijas Hutoreckas (Sanktpēterburga) veidotā koncertprogramma Ziemassvētku gaisma. Tajā līdzās krievu pareizticīgo tradicionālajiem garīgajiem dziedājumiem skanēs arī Sergeja Rahmaņinova, Pāvela Česnakova, Dmitrija Smirnova, Milija Balakirjeva, Dmitrijs Bortņanska un citu komponistu mūzika.

Diriģente Jūlija Hutorecka (Юлия Хуторецкая) ir viena no jaunākajām un perspektīvākajām pasaules koru un simfonisko orķestru diriģentēm, kura savu karjeru iesāka jau 15 gadu vecumā, atskaņojot Čaikovska un Rahmaņinova darbus. Uzvaras starptautiskajos konkursos viņai pavēra durvis uz daudzu pasaules koncertzāļu skatuvēm. Hutorecka ir Amerikas korus asociācijas goda biedre, viņa koncertējusi Francijā, Japānā, ASV, Vācijā, Šveicē, Spānijā. Koncerta Ziemassvētku gaisma sākumā būs dzirdama arī pašas Jūlijas Hutoreckas skaņdarbs Kristus gaisma.

Valsts Akadēmiskais koris Latvija ir allaž gaidīti viesi Latgales vēstniecības Gors zālē. Koris ir viena no Latvijas kultūrtelpas pamatvērtībām, kā arī Baltijas lielākais profesionālais koris, kuru regulāri savās koncertprogrammās vēlas redzēt pasaules izcilākie diriģenti un orķestri. Šogad koris svinēs savu 78. darbības sezonu. Kopš 1997. gada kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Māris Sirmais. VAK Latvija ir starptautiski pieprasīta, stabila firmas zīme un akadēmiska vērtība, kas atvērta arī novatoriskiem projektiem, sākot no sadarbības ar Sigur Rós, Džo Zavinula džeza kompozīciju atskaņojumiem, datorspēļu un filmu mūzikas ierakstiem līdz operu koncertuzvedumiem un vokāli instrumentālu lielformu atskaņojumiem. Īpaši izauklēts ir kora 1998. gadā aizsāktais ikgadējais Garīgās mūzikas festivāls, kur īpašo viesu vidū bijuši tādi pasaulslaveni komponisti kā Arvo Perts, Gija Kančeli, Džons Taveners, Sofija Gubaiduļina, Valentīns Silvestrovs, Džons Raters, Kšištofs Pendereckis un citi.

Biļetes Latgales vēstniecības Gors un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja