Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgā uzstāsies Hosē Karerass

Leģendārais tenors Hosē Karerass savas pasaules atvadu koncerttūres ietvaros 20. februārī uzstāsies _Arēnā Rīga, informēja L Tips Agency pārstāve Līva Toniņa._

Par godu šim notikumam, H. Karerass sagatavojis īpašu programmu ar nosaukumu A Life in Music, kurā ietverti viņa visu laiku spilgtākie hiti – "skaistā laikmeta" kompozīcijas, operu ārijas, operešu un mūziklu fragmenti. Koncerta apmeklētājiem šī būs unikāla iespēja vēl pēdējo reizi uz skatuves redzēt un klausīties vienu no diviem dzīvajiem lielajiem tenoriem.

2014. gads Hosē Karerasa karjerā zīmīgs ar atgriešanos uz operas skatuves - ar titullomu pavisam jaunā operā El Juez. Iedvesmojoties no operas panākumiem, tenors ķērās pie savas vispasaules tūres A Life in Music sagatavošanas. Koncertprogrammu pats Hosē Karerass raksturo šādi: "Ļoti personīga, pat intīma manas karjeras restrospektīva. Tās ir dziesmas, kas mani vienmēr aizrāvušas un aizkustinājušas. Šajās kompozīcijās iemiesojas kaisme, emocijas, manas sirds un dvēseles izjūtas, ko ar balss starpniecību mēģinu nodot klausītājiem." Rīgā Hosē Karerass uzstāsies kopā ar simfonisko orķestri diriģenta Dāvida Himenesa Karerasa vadībā.

Koncertā tiks atspoguļota izcilā tenora muzikālā dzīve. 1987. gadā viņam tika diagnosticēta leikēmija, un ārsti prognozēja tenora izdzīvošanas cerības attiecībā 1:10. Tomēr pēc virknes medicīnisku procedūru, Karerasam izdodas uzveikt ļauno slimību. Pat vairāk – 1988. gads zīmīgs ar viņa triumfālu atgriešanos, kuras kulminācija bija leģendārie Trīs tenoru (Karerasa, Pavaroti un Domingo) koncerti, kurus klātienē vai ar televīzijas starpniecību vēroja miljardiem skatītāju visā pasaulē.

Iepazinies ar gaidāmo programmu, britu laikraksta Classic FM apskatnieks raksta: "[..] šis romantisko dziesmu repertuārs ir pārpildītu zāļu garantija. Ar šādu materiālu viņa liriskās balss kvalitāte man atgādina dižo Karuzo."

Biļešu iepriekšpārdošana sāksies pirmdien, 26. oktobrī, plkst. 10 visā Biļešu serviss tīklā un www.bilesuserviss.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja