Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sajūtu spēles dzejā un mūzikā Gundara Āboliņa un Andreja Osokina koncertsērijā

Aktieris Gundars Āboliņš un pianists Andrejs Osokins no 17. septembra viesosies Latvijas koncertzālēs ar literāri muzikālu kompozīciju Sajūtu spēles, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja šovasar Melngalvju namā Osokina Brīvības festivālā Ukrainai.

Koncertsērija tiks sākta Rīgā kultūrtelpā Ola Foundation un turpināsies Rēzeknē, Valmierā, Talsos un citviet.

""Gribas kaut ko no tīra mazliet…" rakstīja dzejniece Ārija Elksne. Pirms pusgada manās rokās nonāca Ainara Kneša dzejoļu krājuma Nespēlētie teksti manuskripts. Sajutu šo dzejoļu iekšējo muzikalitāti, jo arī pats autors ir profesionāls mūziķis, turklāt mums ir radniecīga dzīves uztvere un humora izjūta. Lai arī man nav dzejas runātāja skatuves pieredzes, kompozīcijā, ko izveidojām kopā ar Andreju Osokinu, jūtos labi. Dzejā izteikto noskaņu un domu Andrejs smalkjūtīgi ir papildinājis ar latviešu komponistu klaviermūziku. Šī koncertprogramma ir pierādījums, ka mākslas darbam ne vienmēr ir jārodas mokās," stāsta Gundars Āboliņš.

"Ļoti priecājos, ka Osokina Brīvības festivālā Ukrainai sāktā sadarbība ar Gundaru Āboliņu turpinās un kopā uzstāsimies visos Latvijas reģionos. Esam paplašinājuši Sajūtu spēļu programmu, kas nu veltīta arī Pēra Ginta mīlestībai pret Solveigu un Roberta Šūmaņa mīlestībai pret savu topošo sievu Klāru, lai radītu visaptverošu sajūtu gammu un sniegtu klausītājiem prieku, gudrību un dvēseles siltumu," papildina Andrejs Osokins. Sākotnēji programmā bija tikai ukraiņu un latviešu komponistu klaviermūzika, kas mijās ar Ainara Kneša dzeju. Tagad programma ir bagātināta ar vācu romantiķa Roberta Šūmaņa klaviermūziku, ko viņš veltījis topošajai sievai, pianistei Klārai Vīkai, un dzejoļiem no Jāņa Grota cikla Pēra Ginta vēstules Solveigai.

Sajūtu spēles izskanēs 17. septembrī plkst. 19.00 kultūrtelpā Ola Foundation, 19. septembrī plkst. 19.00 kultūras centrā Ulbrokas pērle, 24. septembrī Latgales vēstniecībā Gors, 5. oktobrī Doles tautas namā Ķekavā, 7. oktobrī Zeit radošajā kvartālā Līgatnē, 8. oktobrī restorāna Akustika kultūrtelpā Valmierā, 3. novembrī Talsu tautas namā.

Drīzumā gaidāmi arī vairāki vērienīgi Andreja Osokina solokoncerti. 16. septembrī pianists pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies Ventspils koncertzālē Latvija ar komponistam Ferencam Listam veltītu programmu. Lista mūziku Andrejs Osokins atskaņos arī uz koncertzāles unikālajām vertikālajām klavierēm. Savukārt 30. septembrī Melngalvju namā Rīgā notiks komponistam Friderikam Šopēnam veltīts koncerts.

Biļetes uz Gundara Āboliņa un Andreja Osokina literāri muzikālo kompozīciju Sajūtu spēles, kā arī citiem pianista koncertiem pieejamas Biļešu paradīzē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja