Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sākas Rīgas A Cappella festivāls

Sporta 2 kvartālā no 1. līdz 4. novembrim norisināsies Rīgas A Cappella, kurā paredzēti vairāki koncerti, meistarklases un nozares tikšanās pasākumi, informēja festivāla rīkotāji.

Festivālā nozīmīga vieta ierādīta unikāliem mūzikas projektiem, jauniem skaņdarbiem un novatoriskiem mūzikas atskaņojumiem. 

Sporta 2 kvartāla Lielajā zālē 1. novembrī plkst. 19.00 pirmatskaņojumu piedzīvos Sniedzes Prauliņas koncerts balsīm un elektronikai Putekļu cilvēks. Koncerta noskaņa tiks veidota kā kosmiska, nedaudz pārpasaulīga mūzika, šoreiz kā galvenos izpildītājus izvēloties kora dziedātājus un elektroniku. Jaunradītos skaņdarbus varēs sadzirdēt kā savdabīgu turpinājumu Sniedzes Prauliņas albumam Inkrustācija. Putekļa cilvēka sajūtu izpildīs: Sniedze Prauliņa - balss, elektronika, Ēriks Kiršfelds - čells un kora grupa Pētera Vaickovska vadībā.

2. novembrī plkst. 19.00 Sporta 2 kvartāla Lielajā zālē uzstāsies Dziesmu svētku Lielās balvas ieguvējas, sieviešu koris Venda ar programmu Kora mūzikas pērles, savienojot tajā pagājušo, esošo un jauno laikmetu. Kora Venda mākslinieciskās vadītājas un diriģentes ir Anitra Niedre un Rudīte Tālberga, koris ir daudzu nozīmīgu starptautisku festivālu, forumu un konkursu laureāts. Koncertā korim Venda pievienosies sitamo instrumentu virtuozi Edgars Zaurs un Kristiāns Lindenblats. Koncerta viesi būs talantīgās kamerkora Tonika meitenes un diriģente Inga Cimiņa. Kamerkori Tonika raksturo radošums, tradīcijas, neizsīkstošs spēks attīstīties un veidot piedzīvojumus gan sev, gan citiem.

Ieeja Rīgas A Cappella festivāla koncertos ir bez maksas.

Vairāk - www.rigasacappellafestivals.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja