Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 6. augusts
Aisma, Askolds

Saulainais džezs Saulkrastos. Festivālā uzstāsies mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un ASV

Saulkrasti Jazz – pasaules leģendas, jaunie talanti un meistarklases. Vasara Saulkrastos nav iedomājama bez festivāla Saulkrasti Jazz, kas pērn vērienīgi atzīmēja gadsimta ceturkšņa jubileju

Šovasar festivāla koncerti Saulkrastu pilsētas estrādē norisināsies divus vakarus – 19. un 20. jūlijā –, un tajos uzstāsies džeza mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un ASV. Festivāla neatņemama sastāvdaļa ir meistarklases pie profesionāliem džeza mūziķiem (jau no 15. jūlija), kā arī VII Baltijas Bundzinieku līgas konkurss, kura finālā festivāla pirmajā vakarā – 19. jūlijā plkst. 18 – noskaidros šī gada spēcīgāko džeza mūzikas bundzinieku Baltijā.

"Saulkrasti Jazz Festival mūzikas baudītājus priecēs divus vakarus, un tā būs lieliska iespēja koncentrētā veidā pieredzēt pasaulē atzītu, leģendāru mākslinieku priekšnesumus, kā arī novērtēt to, kā džezu šobrīd redz un izpilda jaunie talanti," stāsta Saulkrasti Jazz Festival direktors Raimonds Kalniņš.

 

Bungas un balsis

Nākamie pēc bundziniekiem 19. jūlijā plkst. 19 uz skatuves kāps laureāti no Starptautiskā etnodžeza mūzikas ansambļu konkursa Guoyu pa JAZZ.

Turpinājumā plkst. 20 uzstāsies igauņu dziedātāja Linda Kantere un Login-Wibe Quartet, kurā spēlē Mareks Logins (sitaminstrumenti), Anna Vibe (taustiņinstrumenti), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Āris Ozols (ģitāra). Pirmo festivāla dienu plkst. 21 noslēgs leģendārais trombonists Freds Veslijs, kurš savas karjeras laikā ir sadarbojies ar džeza leģendām Džeimsu Braunu (XX gs. 60.–70. gadi), Tīnu Tērneri, Reju Čārlzu un citām džeza leģendām. Viņš muzicēs kopā ar grupu The New JBs (ASV), izpildot enerģisku fanka, R&B un soula mūziku.

Festivāla otrajā dienā, 20. jūlijā, plkst. 12 norisināsies Saulkrasti Jazz meistarklašu dalībnieku koncerts, kurā ieeja ir bez maksas. Festivāla noslēdzošo koncertu virkni plkst. 19 atklās Young Lions Jazz Orchestra (ASV, Lietuva), kas apvieno jauniešus no diviem kontinentiem un divām džeza mūzikas izglītības iestādēm – Šauļos (Lietuvā) un Omahā (ASV).

Vakara gaitā (plkst. 20) muzicēs arī par saulainā džeza izpildītāju dēvētā, Latvijas publikai labi pazīstamā igauņu dziedātāja Sofija Rubīna, bet vakaru plkst. 21 noslēgs britu un nigēriešu dziedātājs un dziesmu autors Ola Onabulē, kurš uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Ola Onabulē mūzikā apvieno savas nigēriešu saknes un Rietumu izglītību. Viņa radošajā telpā savijas stilu ietekmes no džeza līdz soulam, pasaules mūzikai un popmūzikai, tāpēc to iemīļojuši džeza festivālu klausītāji visā pasaulē.

 

Meistari un mācekļi

Šobrīd vēl turpinās dalībnieku pieteikšanās meistarklasēs pie džeza meistariem, tās notiks visu nedēļu no 15. līdz 20. jūlijam. Pieteikties var vietnē www.saulkrastijazz.lv/meistarklases. Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē. Jāpiebilst, ka festivāla meistarklasēs 25 gados pie 150 džeza māksliniekiem iedvesmu un vērtīgu skolu guvuši jau gandrīz 3000 jauno mūziķu. Mareks Logins, festivāla Saulkrasti Jazz meistarklašu vadītājs, uzsver, ka "cauri laikiem Saulkrasti Jazz meistarklases ir devušas iespēju visu žanru un pieredzes līmeņu māksliniekiem pilnveidot savas zināšanas džeza mūzikā un skatuves mākslā. Gadu gaitā meistarklašu dalībnieki ir kļuvuši par profesionāliem mūziķiem un atgriežas festivālā kā pedagogi, lai nodotu savas zināšanas nākamajiem dalībniekiem". Starp bijušajiem meistarklašu dalībniekiem ir pazīstami mūziķi, kā Deniss Paškevičs, Rihards Zaļupe, Rūdolfs Macats, Haralds Bondars, Linda Kantere un citi. Šogad festivāla pasniedzēji ir redzami Latvijas džeza mūziķi, no kuriem daži savulaik paši bijuši studentu kārtā: Evelīna Protektore (vokāls), Anna Vibe (taustiņinstrumenti), Mareks Logins (bungas), Artūrs Sebris (pūšamie instrumenti), Pēteris Liepiņš (bass), Āris Ozols (ģitāra).

Stundu pirms koncertu sākuma Saulkrastu pilsētas estrādē sāks darboties kafejnīcas un rotaļu laukums bērniem. Lai vecāki varētu izbaudīt koncertu, festivāla komanda parūpēsies par kārtību un drošību rotaļu laukumā. Vairāk informācijas: www.saulkrastijazz.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja