Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saulkrastu Jazz apgriezieni

Visu šo nedēļu jau kopš pirmdienas vakara norisinās XXII Starptautiskais džeza mūzikas festivāls Saulkrasti Jazz 2019. Kā arvien, tas ietver gan meistarklases topošajiem mūziķiem, gan koncertus uz brīvdabas skatuves atpūtas kompleksā Minhauzena Unda, kas ik vakaru sākas plkst. 19.

Šonedēļ festivālā vēl var paspēt dzirdēt jaunu, talantīgu Ņūmeksikas štata mūziķu kvartetu, itāļu basista – zinātnes un jauno tehnoloģiju adepta – Nikolo Faranči un viņa kvarteta aizraujošo muzikālo ceļojumu Visumā Motel Kaijū, vienu no ievērojamākajām lietuviešu džeza vokālistēm Veroniku ChiChi, virtuozo saksofonistu Klodensu Luisu ar grupu Ciel Experience no Floridas. Šīsvasaras festivāla rota ir veseli trīs bigbendi – Kauņas bigbends no Lietuvas, RDKS un JVLMA bigbends no Latvijas un Interfak no Beļģijas, kā arī divi atšķirīgi basģitāristi – jaunā, strauji uzlecošā zvaigzne no Polijas Kinga Glika un pasaules mūzikas aprindās plaši pazīstamais franču basģitārists SHOB. Ar savu maigo kontrabasa spēles manieri šogad Saulkrastos atgriezīsies Ehuds Etuns (Izraēla), kura trio sastāvam pievienojies ģitārists Rafals Serneckis un vokāliste Bogna Kiciņska.

Festivāla galvenie viesi ir džeza leģendas no šī žanra mūzikas dzimtenes ASV – Deniss Čeimberss, Džefs Berlins, Deivids Senšess un Ozs Nojs, kuri apvienojušies muzikālā apvienībā Moshulu. Viņu uzstāšanās 20. jūlija vakarā vainagos Saulkrastu festivāla programmu.

Gliks, SHOB, Etuns, Serneckis un Kicinska ir arī šīs vasaras džeza nometnes meistarklašu vadītāji. Kā arvien, festivāls piedāvā intensīvu nodarbību kursu – vokālo, taustiņinstrumentu, ģitāras, basģitāras, sitaminstrumentu un pūšamo instrumentu meistarklasi. Sadarbībā ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju meistarklašu pasniedzēju komandā iekļāvies arī trombonists Pīts Madsens un saksofonists Darens Petits no Nebraskas Universitātes Omahā ASV.

Šovasar pienākusi kārta arī Saulkrasti Jazz festivāla jauno bundzinieku konkursam Baltic Drummers League, kas tiek rīkots katru otro gadu. Konkursam pieteikušies bundzinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vecumā līdz 25 gadiem. Labāko jauno bundzinieku Baltijā noskaidros 17. jūlijā. Uzvarētājs balvā iegūs apmaksātu iespēju piedalīties New Mexico Jazz festivāla organizētajās meistarklasēs Ņūmeksikā ASV.

Saulkrasti Jazz Festival direktors Raimonds Kalniņš uzsver, ka 22 pastāvēšanas gados festivāls kļuvis zināms ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām un izveidojis noturīgas pozīcijas savas mērķauditorijas apziņā kā festivāls, kas atbilst augstiem kvalitatīvajiem kritērijiem.

Vairāk informācijas: saulkrastijazz.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja