Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šodien sākas 21. Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki

Šodien Siguldā sāksies 21. Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki, kas trīs dienu garumā pilsētā piedāvās izcilu mākslinieku priekšnesumus, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne.

Svētku uvertīras koncertā šovakar plkst. 19 klausītājus priecēs talantīgā pianiste Agnese Egliņa, kura šogad uzstāsies kopā ar izcilo klarnetistu Mārtiņu Circeni un jauno, talantīgo vokālistu Juri Irbi.

3. augusta koncertā Mēs – mammai un tētim plkst. 15 uzstāsies dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar Nauri Indzeri un bērnu vokālo studiju Knīpas un knauķi. Uzvedums būs par siltām un sirsnīgām attiecībām bērnu un vecāku starpā, kā arī par to, kā vecākie brāļi un māsas sadzīvo ar jaunākajiem.

Savukārt opermūzikas mīļotājiem 3. augustā plkst. 21 tiks piedāvāts Džuzepes Verdi operas Otello oriģināliestudējums Edmunda Freiberga režijā ar Aigara Ozoliņa scenogrāfiju. Izrādē būs Šekspīra laikam atbilstoši tērpi, kas izveidoti pēc Ievas Kundziņas skicēm. Otello lomā uzstāsies pasaulē pieprasītais lietuviešu mākslinieks Kristians Benedikts, Dezdemonas lomā Norma Fantini no Itālijas, Jago lomā – itāļu mākslinieks Vittorio Vitelli.

Intervija ar starptautiski atzīto lietuviešu tenoru Kristianu Benediktu, kurš XXI Opermūzikas svētkos Siguldā dziedās Otello Aleksandra Antoņenko vietā

Svētdien, 4. augustā, plkst. 13 klausītāji būs aicināti uz garīgās mūzikas koncertu Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur uzstāsies siguldietis Kalvis Kalniņš un rīdzinieks Emīls Kivlenieks.

Opermūzikas svētku noslēgumā 4. augustā plkst. 17 notiks vērienīgs galā koncerts ar izciliem operdziedātājiem. Koncertā piedalīsies pasaules prīma Iano Tamari, burvīgā Klementīne Margēna no Francijas, Norma Fantini un viens no pasaules labākajiem dramatiskajiem tenoriem – Badri Maisuradze. Tāpat skatītājus noslēguma koncertā priecēs Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Nacionālās operas koris un solisti Krišjānis Norvelis un Miervaldis Jenčs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja