Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Soprāns Anna Krauja solokoncertā RLB rādīs meistarstudijās Somijā apgūto

Ar solo koncertu Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē 5.februārī plkst.19 dzimtenē ciemojas jaunā latviešu dziedātāja Anna Krauja (soprāns), kura plašāku atpazīstamību iemantoja Endrū Loida Vēbera mūzikla “Jāzeps un raibais brīnumsapņu mētelis" iestudējumā Dailes teātrī. Patlaban A.Krauja studē Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijas maģistratūrā.

Koncertā Rīgā viņa muzicēs kopā ar jauno pianistu Heincu Čenu no Austrijas, atskaņojot Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta, Riharda Štrausa, Džuzepes Verdi un Džakomo Pučīni skaņdarbus. Koncertu rīko Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija, biļešu cena Ls 3, pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 1


Anna Krauja dzimusi 1981. gadā, Rīgā. Vispirms kā pianiste pabeigusi Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolu (1977.), bet vēl pēc diviem gadiem arī šīs skolas vokālo nodaļu, savukārt bakalaures diplomu vokālajā mākslā ieguvusi 2007. gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Kristīnes Gailītes klasē. “Erasmus” studentu apmaiņas programmā pabijusi Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijā (Somijā), viņa tur atgriezās un kopš 2007.gada studē maģistratūrā profesores Marjutas Hannulas vadībā. Studiju gados Latvijā aktīvi darbojusies profesora Viestura Gaiļa vadītajā operstudijā “Figaro”, kur atveidojusi Grietiņas lomu E.Humperdinka operā “Ansītis un Grietiņa” un Lizetes lomu D.Čimarozas operā “Slepenās laulības”, savukārt  diriģents Māris Kupčs viņai 2007.gadā uzticēja vokāli virtuozo Ahilleja lomu G.F.Hendeļa operas “Dēidameja” iestudējumā. 2008. gadā dziedātāja sniedza solo koncertus Helsinkos un Rīgā (Latviešu biedrībā). Par spilgtu un veiksmīgu atzīts dziedātājas veikums Teicējas lomā Endrū Loida Vēbera mūzikla “Jāzeps un raibais brīnumsapņu mētelis” iestudējumā Dailes teātrī (2008.gadā). A.Krauja papildinājusi vokālās prasmes Džojas Mammenas un Marjutas Hannulas, kā arī Barbaras Bonī un Kristiana Badea meistarklasēs, kā arī mūziklu meistarklasēs Ņujorkā (Brodvejā). Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijas meistarstudiju ietvaros viņa jau atveidojusi Lauretas lomu Dž.Pučīni operā “Džanni Skiki” un pērn Aleksandra teātrī Helsinkos debitējusi Dalindas lomā G.F.Hendeļa operā “Ariodante” un koncertējusi Beganas starptautiskajā mūzikas festivālā Taivānā.


Pianists Heincs Čens (Heinz Chen) dzimis Vīnē, kur absolvējis Vīnes Mūzikas universitāti, pēc tam arī Žana Sibēliusa akadēmiju Helsinkos, kā arī mācījies Mūzikas augstskolā Detmoldā. Viņš guvis godalgas “Prima la Musica” pianistu konkursā Austrijā, Helmi Vesa pianistu konkursā Helsinkos (2006), speciālbalvu par skatuves harizmu starptautiskajā pianistu konkursā “The Muse”, Grieķijā (2008), kā arī Austrijas koncertklavieru ražotāja “Bösendorfer” stipendiju (2002). Heincs Čens ierakstījis kamermūzikas CD ar Friča Kreislera skaņdarbiem. 2006., 2007. un 2009.gadā bija Beganas starptautiskā mūzikas festivāla mākslinieciskais vadītājs Taivānā. Heincs Čens ir mākslinieks ar plašu interešu loku. Paralēli klavierspēlei viņš padziļināti studējis arī mūzikas teoriju un kompozīciju, kā arī ieguvis orķestra mūziķa pieredzi kā vijolnieks un trombonists. Viņš ir arī Holokausta atceres muzeja brīvprātīgs darbinieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja