Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Tallinas Dziesmu svētku estrāde uzstāsies grupa Imagine Dragons

2025. gada 3. jūnijā Tallinas Dziesmu svētku estrādē Imagine Dragons, viena no pasaulē veiksmīgākajām pop-roka grupām, kāps uz skatuves sava jaunākā albuma Loom pasaules koncertturnejas ietvaros

Imagine Dragons ir slaveni ar saviem elektrizējošajiem priekšnesumiem un topu hitiem, kas gadiem ilgi ir dominējuši pasaules mūzikas vidē. Nākamā gada jūnijā Igaunijā gaidāmais šovs solās būt īpaši spēcīgs un harizmātiskais solists Dens Reinoldss uz skatuves piedāvās savu neviltoto sirsnību. Pazīstams ar savu dinamisko skatuves klātbūtni — steidzoties pie skaļruņiem, nometoties ceļos, šauj uz priekšu un atpakaļ kā zibens trāpīts Kazanova — Dens Reinoldss nepakļaujas pulētajai fasādei, kādu varētu sagaidīt no Lasvegasas grupas. Kā koncertu apskatos minēts, Imagine Dragons ir tik tīrs un īsts, ka šķiet gandrīz naivi.

2008. gadā izveidotā grupa Imagine Dragons, kuras sastāvā ir Dens Reinolds (vokāls), Veins Sermons (ģitāra) un Bens Makkī (basģitāra), ātri ieguva globālu slavu. Viņi vispirms piesaistīja plašu uzmanību ar savu singlu It's Time, kam sekoja viņu 2012. gada debijas albums Night Visions, kurā iekļauts neaizmirstamais hits Radioactive. Gadu gaitā grupa ir dominējusi topos ar vairākiem veiksmīgiem albumiem, tostarp Smoke + Mirrors (2015), Evolve (2017) un Origins (2018), producējot tādas leģendāras dziesmas kā Believer, Thunder un Demons.

Viņu sestais studijas albums Loom, kas izdots 2024. gada jūnijā, iedziļinās pārmaiņu un introspekciju tēmās. Albumu sirsnīgi uztvēruši gan fani, gan kritiķi. "Imagine Dragons lido augstāk nekā jebkad agrāk," slavē Billboard. "Desmit gadus pēc sava komerciālā izrāviena, Lasvegasas rokeri joprojām gūst īstus hitus, spēlē izpārdotās vietās."

Dens Reinoldss Loom raksturo kā dziļi personisku projektu, kas atspoguļo nozīmīgas pārmaiņas viņa dzīvē. "Man ļoti patīk vārds "loom”. Es vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir kaut kas slikts, kas jums tuvojas, bet patiesībā tas var būt jebkas — labs vai slikts. Man arī patīk dubultā nozīme, kas pārstāv stelles, kur visi šie gabali kopā veido kaut ko skaistu." Viņš turpina: "Manā dzīvē ir notikušas daudz pārmaiņas. Es tikko esmu noslēdzis desmit gadus ilgas attiecībās, un tā, iespējams, ir Loom galvenā tēma. Tas tiešām ir albums par attiecībām — tās sākumu un tās beigām, un ko nozīmē pastāvēt un atrast laimi."

Pārdomājot savu muzikālo ceļojumu, Reinoldss dalījās ar to, kā viņa aizraušanās ar mūziku sākās bērnībā. "Es uzrakstīju savu pirmo dziesmu, kad man bija 11 gadi. Es nozagu mikrofonu savam vecākajam brālim un tajā laikā klausījos daudz Enya. Tāpēc es vienkārši ierakstīju, piemēram, 20 savas balsis, mēģinot radīt nomierinošas dziesmas. Man šķita, ka tas ir patiešām nomierinoši, tas ko es daru katru dienu.”

Savas karjeras laikā Imagine Dragons ir nopelnījis daudzas atzinības, tostarp trīs Amerikas mūzikas balvas, deviņas Billboard mūzikas balvas, Grammy balvu un daudz ko citu. Viņi ir arī pirmā grupa RIAA vēsturē, kuras četras dziesmas ir sertificētas augstāk nekā Diamond, kas liecina par viņu globālo popularitāti. Ar vairāk nekā 160 miljardiem straumējumiem platformās un vairāk nekā 74 miljoniem pārdotu albumu, Imagine Dragons turpina valdzināt klausītājus visā pasaulē.

Imagine Dragons dzīvās uzstāšanās ir pazīstamas ar savu emocionālo un spēcīgo saikni ar publiku. Gaidāmais koncerts Tallinā ir obligāts notikums faniem, kas piedāvā iespēju izbaudīt grupas jaunāko mūziku no Loom kopā ar klasiskajiem hitiem.

Biļetes uz Imagine Dragons koncertu Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2025. gada 3. jūnijā pieejamas iepriekšpārdošanā Live Nation, FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedriem no 11. septembra plkst. 10.00. Biļetes publiskajā tirdzniecība pieejamas no 13. septembra plkst. 10.00 Biļešu servisa tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja