Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Video: Grupa Kautkaili izdod singlu Palaid vaļā un aicina uz koncertu Palladium

Grupa Kautkaili (Kristīne Pāže, Didzis Bardo, Krists Krūskops) izdod jaunu singlu Palaid vaļā, kas ir jaunākais grupas veikums kopš pērnā gada mūzikas kritiķu augsti vērtētā debijas albuma Personas kods, informēja grupas pārstāve Guna Zučika

“Ikdienā krietni par daudz laika tērējam prātuļojumos “par un ap” tā vietā, lai beidzot mestos iekšā savas dzīves piedzīvošanā. Palaid vaļā!” mudina grupas soliste un dziesmu autore Kristīne Pāže.

Dziesmas videoklipu veidojusi radošā komanda - režisors Elvijs Pārpucis, producente Ināra Šumeiko un studija film naked. Elvijs Pārpucis par sadarbību stāsta: “Ar grupas dalībniekiem esmu pazīstams jau sen, tāpēc tas bija tikai laika jautajums, kad mēs kaut ko radīsim kopā. Šis ir tas, ko mums visiem kopā ir izdevies sameistarot.”

Pēc aktīvas koncertdarbības vasarā, 2025. gada 29. janvārī Kautkaili uzstāsies koncertzālē Palladium. Šis būs līdz šim vērienīgākais grupas koncerts, uz kuru aicināti gan tie, kuri grupas mūzikālo personas kodu jau ir iepazinuši, gan arvien jaunu un dziļu iespaidu meklētājiem, kuri vēlas “palaist vaļā”. Koncertā būs iespēja dzirdēt arī pavisam jaunas dziesmas no nākamajā gadā gaidāmā albuma.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā: https://bit.ly/kautkaili-palladium

 

Pērnā gada novembrī grupa laida klajā savu debijas albumu Personas kods, kas ieguva Zelta mikrofona nomināciju kategorijā Gada popmūzikas albums. Tāpat Kautkaili debijas albums tika nominēts Austras balvai kā viens no labākajiem aizvadītā gada albumiem Latvijā, kur grupa plūca uzvaras laurus, uzvarot publikas balsojumā un iegūstot skatītāju simpātiju balvu.

Albumu Personas kods iespējams noklausīties: https://orcd.co/kk-personaskods 

 

Grupu Kautkaili veido mūziķi Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops. Grupa mūzikā sakausē latviešu 90-to gadu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku, taču tās dimants ir dziedātāja un dziesmu autore Kristīne, kuras samtainā balss un inteliģentās melodijas ieved vēl neiepazītā jūtu pasaulē. 2023. gada rudenī izdotā dziesma Ļauj man iekarojusi Latvijas radiostaciju viļņus, ieguvusi Zelta mikrofona Gada dziesmas nomināciju un šī gada sākumā noritējušās Muzikālās bankas skatītāju balsojumā ieguva 7. vietu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja