Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zināmi vēl mūziķi, kas piedalīsies festivālā Zemlika

Festivāla Zemlika kas Durbē norisināsies 19. un 20. oktobrī, programmā iekļauti vēl vairāki mūziķi – guļamistabas popmūzikas savrupnieks Better Person no Polijas, japāņu vokāliste Hatis Noit, audiovizuālais duets Jerusalem In My Heart no Monreālas un latviešu tautas mūzikas interprete Katrīna Dimanta, informēja festivāla organizatori.

Better Person ir Berlīnē dzīvojošā poļu dziedātāja un balāžu autora Ādama Bičkovska (Adam Byczkowski) solo projekts un skatuves vārds. Viņa noslēpumainā skatuves personība lieliski sader ar "nespēju" studijas darbā - lai arī aizvadījis vairākas koncertturnejas Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā kopā ar TOPS, Timber Timbre, Aleksu Kameronu (Alex Cameron), Molliju Nilsoni (Molly Nilsson) un kā Šonu Nikolasu Sevidžu (Sean Nicholas Savage) pavadošais taustiņinstrumentālists/ ģitārists, viņa 2016. gadā klajā nākušais sešu skaņdarbu ieraksts ir pagaidām apjomīgākais darbu apkopojums. Tiesa, tajā ietverti klausītāju un kritiķu novērtētie singli Sentiment un I Wake Up Tired.

Sentimentālu balāžu, Sade, Artūra Rasela (Arthur Russell), pagājušā gadsmita 70. un 80. gadu Eiropas un Japānas sintezatoru popmūzikas un franču un itāļu filmu mūzikas iedvesmotās oriģināldziesmas ir caur un cauri romatiskas, vientulībā, savās mājās paslēpušamies radītas. Arī pēdējā, poļu valodā tapusī dziesma Zakochany Człowiek ir ātri pielīpošs, gaišas melanholijas caurstrāvots ar Aleksa Kamerona biedra Roja Moloja (Roy Molloy) saksofona solo tā izskaņā.

Japānas ziemļos, Hokaido salas Širetoko pussalā, dzimusī Hatis Noit ir vokālās mūzikas māksliniece, kuras dziesmu pasaulēs sadzīvo Rietumu klasiskā un japāņu tautas mūzika ar dabas skaņām, gagaku jeb japāņu klasiskajā un opermūzikā rodamā iedvesma ar bulgāru un gregoriāņu dziedājumiem, kā arī atsauces uz avangarda un populāro mūziku. To apliecina ne tikai Hatis Noit koncertuzstāšanās, bet arī šī gada martā izdevniecībā Erased Tapes klajā nākusī plate Illogical Dance, kuru Mērija Anne Hobsa (Mary Anne Hobbs) nodēvējusi par “nudien neparastu, izsmalcinātu darbu” un iekļāvusi savu autorraidījumu BBC Radio aktīvā rotācijā.

Jerusalem In My Heat ir libāņu izcelsmes Monreālā dzīvojošā mākslinieka Radvana Gāzi Mumnē (Radwan Ghazi Moumneh) un kolēģa Šarla Andrē Koderres (Charles-Andre Coderre) audiovizuāls performanču projekts. Līdz salīdzinoši nesenam laikam, aptuveni 2013. gadam, Mumnē daudziem bija labāk zināms kā citu mūziķu ierakstu producents un skaņu inženieris – piemēram, visas trīs Matanas Robertsas (Matana Roberts) Coin Coin daļas tapušas, saksofonistei cieši sadarbojoties ar Radvanu. Arī Ēriks Šeno (Eric Chenaux), Ought, Suuns un citi ir labrāt lūguši viņa palīdzību savas mūzikas iemūžināšanai. Un, kā nu ne – viņš ir ar Monreālas kulta izdevniecību Constellation Records cieši saistītās un daudzu mūziķu iekārotās studijas Hotel2Tango līdzīpašnieks.

Durbē koncertēs arī Katrīna Dimanta – aizrautīga mūziķe, ceļotāja. Radoši veidojusies, augot septiņu bērnu ģimenē, kur vienmēr ticis dziedāts. Baldones mūzikas pamatskolā pabeigusi čella klasi, vēlāk Bērnu un jauniešu centra Rīgas Skolēnu pils folkloras kopā Kokle apguvusi gan tradicionālās dziedāšanas prasmi, gan dažādu tautas instrumentu spēli. Kā stāsta pati Katrīna, iedvesmu viņa smeļas apkārtējos cilvēkos un dabā. Viņa bieži ceļo, lai dažādās pasaules vietās spēlētu mūziku un vēstītu par Latviju, mūsu tradīcijām.

Biļetes uz astoto mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu Zemlika 19. un 20. oktobrī Durbē nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. To cena šobrīd – 26 EUR. Festivālam tuvojoties, biļtes kļūs dārgākas. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja