Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos muzikālā teātra izrāde Alfas Valtera Sīļa režijā

Otrdien, 5. novembrī, plkst. 19.00 Dirty Deal Teatro notiks pirmizrāde Valtera Sīļa režisētajam muzikālajam iestudējumam Alfas, kura libretu rakstījis Jānis Balodis un mūziku komponējis Edgars Raginskis

Mūzikas teātra izrāde Alfas ir veidota, iedvesmojoties no notikumiem Jēkabpilī 2011. gada janvārī, kad četri policisti un viena civilpersona veica bruņotu laupīšanu spēļu zālē, kam sekoja bēgšana un apšaude aizturēšanas brīdī Daugavmalā. Tās sekas bija traģiskas – dienesta pienākumus pildot un mēģinot aizturēt laupītājus, gāja bojā policists. Šis notikums sakrita ar krīzes zemāko brīdi un vienlaikus skaudri atgādināja par “trekno gadu” vērtībām, proti, bravūru un dārga, reprezentabla un kredītos balstīta dzīvesveida publisku svinēšanu. Šie vairāk nekā 10 gadus senie notikumi varētu šķist tāla pagātne, taču joprojām iespējams uzdot šos jautājumus – kā mēs kā sabiedrība saprotam vārdus “izlēmība”, “spēks”, “vīrišķība” un “varonība”?

Izrādes režisors Valters Sīlis komentē: “2011. gada notikums, kuru apspēlējam šajā izrādē, dod iespēju runāt par ļoti plašu tēmu loku - par azartspēļu biznesa lomu mūsu sabiedrībā, par to kā darbojas grupu psiholoģija, kas ir īstā augsne bara domāšanai, kādas kļūdas var radīt pašpārliecība, ja esi labākais savā jomā. Cik šie pirms 12 gadiem aktuālie jautājumi ir nozīmīgi tagad, kad šķietami dzīvojam citādi?”

Pārvērtējot un fikcionalizējot šos notikumu dramatiski muzikālā formā, iespējams ieraudzīt to, kā cilvēku raksturi, pašpārliecinātība, neuzmanība un situācija valstī saskārās vienā punktā un izraisīja traģēdiju. Šī izrāde ir iespēja reflektēt par vīriešu lomu sabiedrībā. Kā viņi redz sevi? Kas no viņiem tiek sagaidīts? Kā par to visu domāt un atrast sevi strupceļā?

Izrādes radošo komandu veido režisors Valters Sīlis, libreta autors Jānis Balodis, komponists Edgars Raginskis, mākslinieks Uģis Bērziņš, gaismu mākslinieks Niks Cipruss, koncertmeistare Līga Paegle, skaņu režisors Kārlis Tone, bundzinieks Ernests Mediņš, kā arī aktieri Aleksandrs Bricis, Artis Drozdovs, Mārtiņš Gūtmanis, Emīls Kivlenieks un Armands Siliņš.

Biļetes pieejamas _Biļešu paradīze_ tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja