Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Ar kopīgu fotografēšanos Dailes teātris uzsāk jauno sezonu

Otrdien, 30. jūlijā, Dailes teātra kolektīvs sanāca kopā, lai sāktu jauno, 105. sezonu. Teātra darbiniekus kopsapulcē uzrunāja vadība, stāstot par jaunās sezonas redzējumu un radošajām iecerēm. Pēc tam, uzsākot jauno sezonu, tradicionāli tapa teātra darbinieku kopbilde

Dailes teātrī izrādes atsāksies jau augusta sākumā, ar repertuāru skatītāji var iepazīties teātra mājaslapā.

Pirmais šīs sezonas notikums teātrī būs neparasts, ekskluzīvs, drosmīgs un aktuāls – frīku kabarē Stulbā dzīve. Muzikālā izrāde Stulbā dzīve ir divu kabarē grupu – ikoniskās britu grupas The Tiger Lillies un tagad Francijā darbojošos ukraiņu Dakh Daughters  – satikšanās uz Dailes skatuves ar mūsu spilgtākajām aktrisēm – Ievu Segliņu, Ēriku Egliju-Grāveli un Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu. “Laikā, kad cilvēci tricina ļaunums, ir gļēvi novērsties no neērtā un sāpinošā, tādēļ ir nepieciešams līdz pašam kaulam, melni un radikāli godīgi pasmieties par stulbo dzīvi,” tā saka režisors un autors Vlads Troickis. Vizuāli suģestējošā stāvizrādes formātā, trīs dažādās valodās – latviešu, ukraiņu un angļu – mākslinieki meklēs atbildes uz brīvības un demokrātijas jautājumiem, sakuļot skatuves gaisu ar ķecerīgu humoru un nāvīgu ironiju. Šī neparastā iestudējuma pirmā izrāde gaidāma 9. augustā koncertzāles Cēsis teātru skates Grand Prix ietvaros, bet 10. un 11. augustā divās īpašās izrādēs Dailes teātra Lielajā zālē.

Nākamais Lielās zāles jauniestudējums gaidāms 13. septembrī, kad pirmizrādi piedzīvos izrāde jauniešu auditorijai Zilā lapsa. Izrādi Dailes teātrī iestudē lietuviešu režisors un dramaturgs Jons Tertelis. Zilā lapsa ir animācijas iedvesmota izrāde, kas aicinās skatītājus doties pasakainā ceļojumā un iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē. 

Lielās zāles skatuvi šovasar ir skārušas ilgi gaidītas izmaiņas. Ar teātra sadarbības partneru, kokapstrādes uzņēmuma Stiga RM atbalstu šovasar vecā skatuves grīda pilnībā ir nomainīta uz jaunu. Savukārt kamēr norit Dailes teātra Mazās zāles pārbūve, Mazās zāles iestudējumi būs skatāmi Tabakas fabrikā. Kā pirmās  Tabakas fabrikā būs skatāmas skatītāju pieprasītās monoizrādes – Dārtas Danevičas Zēni nav meitenes 20. augustā un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas Visas viņas 31. augustā.

Savukārt pirmā jaunās sezonas jauniestudējuma pirmizrāde Tabakas fabrikā gaidāma jau 28. augustā, kad iecerēta režisora Jura Joneļa iestudētā koncertuzveduma Kodiens pirmizrāde. Tas ir stāsts par Čārlzu Bukovski – rakstnieku, kurš uz sava kapa lika uzrakstīt "Nemēģini". Koncertizrādē piedalās muzikālā apvienība Uzvaras bulvāris. Lomās būs redzams aktieru pāris Ērika Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis, kā arī aktieris Juris Bartkevičs.

Plašāk par teātra jaunās sezonas jauniestudējumiem teātris pavēstīs īpašā preses pasākumā septembra sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja