Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Augustā Liepājas teātris ar izrādēm Vārdiņš un Grieķi viesosies Dailes teātrī

Liepājas teātris jau vairāk nekā 10 gadus augustā viesojas Rīgā, līdz ar to viesizrādes Dailes teātrī kļuvušas par ilgstošu, ikgadēju tradīciju. Arī šovasar – no 6. līdz 8. augustam – rīdzinieki un pilsētas viesi Dailes teātrī varēs noskatīties liepājnieku izrādes

6. un 7. augusta vakarā plkst. 19.00 skatītājiem tiks piedāvāta režisora Dž.Dž.Džilindžera veidotā franču komēdija Vārdiņš (Le Prenom). Lugas autori ir Matjē Delaports un Aleksandrs de Lapateljērs, pēc kuru scenārija 2012. gadā veidota arī filma ar šādu pašu nosaukumu, kas Francijā ieguvusi lielu popularitāti.

Elizabetes un Pjēra rīkotajās vakariņās ierodas  Elizabetes brālis Vincents, viņa draudzene Anna, kas ir bērniņa gaidībās, kā arī bērnības draugs Klods. Vakariņu gaitā rodas pārpratums pēc pārpratuma, kad pārējiem tiek paziņots gaidāmajam dēlam izvēlētais vārdiņš… Šīs nudien nebūs vienkāršas vakariņas.

Izrādē piedalās aktieri – Signe Dancīte, Everita Pjata-Gertnere, Rolands Beķeris, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, kas, radot izrādes noskaņu, izpilda arī dziesmas franču valodā.

Savukārt 8. augustā plkst. 19.00 tiks rādīta Elmāra Seņkova veidotās triloģijas noslēdzošā daļa – izrāde Grieķi, kas tikusi nominēta arī 4 Spēlmaņu nakts balvām – t.sk. kā Gada izrāde, jau piedalījusies vairākos festivālos un turpinās to darīt arī rudenī, kad oktobra beigās iestudējumu plānots rādīt Polijas pilsētā Žešovā rudens festivāla The festival of Masterpiece - Rzeszow Theater Meetings ietvaros. Tur starp labākajām Polijas izrādēm Liepājas teātris uzaicināts kā vienīgais ārvalstu teātris, Grieķi būs šī festivāla noslēguma izrāde.

Seņkovs ar izrādi Grieķi noslēdz savas triloģijas apli, taču to iespējams skatīties arī tad, ja pirmās daļas nav redzētas. Šekspīru un Grimmus saista asiņaina cīņa, karš, nāve un cilvēku noziedzība vienam pret otru. Savukārt triloģijas noslēdzošajā daļā, lai izskaidrotu to, kas notiek ar un ap mums, radošā komanda atgriezusies pie grieķu mītiem. Uz vietu, kur cilvēks savā stāstā rada Dievus, lai tie, savukārt, varētu radīt cilvēkus, kuri nostājas pret Dieviem, kļūstot par varoņiem. Paaudzes un laikmeti mainās, bet cilvēka vēlme kļūt par Dievu nemainās. Vai Prometejs darīja pareizi, atnesdams cilvēkiem uguni?

Izrāde ir izaicinājums un jauna pieredze aktieriem, jo tas tapis kā muzikāls un kustībā balstīts darbs, kur svarīgs ir gan aktiera ķermenis, gan balss.

Izrādē piedalās aktieri Inese Kučinska, Edgars Ozoliņš, Agnese Jēkabsone, Rolands Beķeris, Everita Pjata-Gertnere, Anete Berķe, Kārlis Artejevs, Valts Skuja, Kārlis Ērglis, Madara Kalna, Kintija Stūre, Agnija Dreimane, Hugo Puriņš.

Biļetes uz visiem trim vakariem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunpienesumi latviešu garīgajā kormūzikā

Jaundarbu pasūtīšana pašmāju komponistiem un to izpildīšana pirmatskaņojumu koncertā ir viena no galvenajām Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotā Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla tradīcijām

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja