Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bīstama seksuālās dominēšanas un pretošanās spēle ar Keitu Blānšetu

Londona ar nepacietību gaida divas pirmizrādes, kuras iestudē laikmetīgā teātra režijas zvaigznes Keitija Mičela un Ivo van Hove

Ievērojamā britu režisore feministe Keitija Mičela Londonas Nacionālajā teātrī iestudē britu dramaturga Mārtina Krimpa jaunāko lugu Kad mēs esam pietiekami nomocījuši viens otru/When We Have Sufficiently Tortured Each Other. Izrāde būs repertuārā no 16. janvāra līdz 2. martam, visas biļetes ir pārdotas. Tās pat nebija pieejamas publiskā pārdošanā: biļetes pircējiem tika piešķirtas izlozes kārtībā (vienam cilvēkam divas – un ne vairāk).

Ar ko ir skaidrojama tāda ažiotāža? Protams, ar superzvaigznes piedalīšanos – galveno lomu atveidos austrāliešu dīva Keita Blānšeta. Šī būs viņas debija Londonas Nacionālajā teātrī. Izrāde tiks spēlēta teātra mazākajā – Dorfmena – zālē, kurā ir 450 vietu. Keita Blānšeta uz skatuves kāps katru vakaru, ceturtdienās un sestdienās – divas reizes dienā. Kopumā paredzētas 39 izrādes.

Aktrises partneris būs Stīvens Dilans, kurš spēlējis vienu no lomām seriālā Troņu spēle. Par lugas pamatu Mārtins Krimps izmantojis Semjuela Ričardsona 1740. gada darbu Pamela. Izrāde Kad mēs esam pietiekami nomocījuši viens otru tiek pieteikta kā "divpadsmit variācijas par Pamelas tēmu". Iestudējums pētīs "juceklīgo, bieži vardarbīgo kaisles dabu un mainīgās, sarežģītās lomas, kuras spēlē vīrieši un sievietes". Seši lugas varoņi iesaistīsies bīstamā seksuālās dominēšanas un pretošanās spēlē.

Tiem, kuri vēlas apmeklēt uzvedumu, vēl ir šāda iespēja: katru dienu plkst. 9.30 Nacionālā teātra kasēs būs pieejams ierobežots skaits biļešu uz konkrētās dienas izrādi.  

No 2. februāra līdz 11. maijam uz Londonas skatuves varēs redzēt vēl vienu slavenu aktrisi: aģentes Danas Skalijas lomas atveidotāja seriālā X faili. Slepenās lietas Džiliana Andersone piedalīsies izcilā flāmu režisora Ivo van Hoves jauniestudējumā Viss par Ievu, kura pamatā ir leģendārā 1950. gada amerikāņu filma ar Betu Deivisu un Annu Baksteri galvenajās lomās. Džiliana Andersone tēlos teātra zvaigzni, viņas fanes lomā būs Lilija Džeimsa.

Režisors Ivo van Hove ir viens no nozīmīgākajiem laikmetīgā teātra meistariem, kurš adaptējis skatuvei Džona Kasavītisa, Pjēra Paolo Pazolīni, Mikelandželo Antonioni, Lukīno Viskonti un Ingmara Bergmana filmu scenārijus. Ivo van Hove modernā, lakoniskā teātra valodā stāsta stindzinošus un skarbus stāstus. Izrādē Viss par Ievu viņš ievedīs skatītājus greizsirdības un ambīciju pasaulē un uzdos jautājumu – kāpēc apsēstība ar slavu un jaunību ir aktuāla visos laikos.

Starp citu, sākotnēji bija paredzēts, ka galveno lomu izrādē Viss par Ievu Londonā atveidos Keita Blānšeta. Iestudējums Viss par Ievu tiks spēlēts Noela Kauarda teātrī Vestendā. Uzvedumā skanēs kulta dziesminieces Polijas Džīnas Hārvijas mūzika. Biļetes ir pieejamas.

Informācija: www.nationaltheatre.org.uk, www.noelcowardtheatre.co.uk

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja