Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dailes teātris Siguldā viesosies ar izrādi Equus

Otrdien, 7. maijā, plkst. 19 Kultūras centrā Siguldas devons būs iespējams noskatīties Dailes teātra viesizrādi Equus, informēja Dailes teātra pāstāve Laura Leimane.

Pītera Šefera drāmas Equus (1973) pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru viņam izstāstījis draugs. Taču lugā autors rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus.

Varbūt ir nepieciešamas ekstrēmas darbības, lai izrautos no eksistences važām, kas ieliek mutē laužņus? Kāda jēga būt normālam, lai dzīvotu normāli garlaicīgu dzīvi normāli garlaicīgā sabiedrībā?

Jaunajam Alanam Dieva vietā ir Zirgs. Equus. Mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī. Patoloģisks valdzinājums, seksuāla apsēstība, dievišķa pielūgsme un rituāls upuris. Bet dievi ir greizsirdīgi un atriebīgi. Equus Tēva, Equus Dēla un Equus Svētā gara vārdā.

Britu dramaturgs Pīters Šefers Dailes teātra skatītājiem jau labi pazīstams kā lugas Amadejs autors. Drāma Equus saņēmusi Tonija balvu kā gada labākā luga (1975). Alana lomu Vestendas uzvedumā Londonā (2007), kā arī izrādes atjaunojumā Brodvejā (2009) spēlējis Daniels Redklifs.

Izrādē Equus galveno varoni Alanu Strengu atveido Dainis Grūbe, citās lomās - Lauris Subatnieks, Juris Žagars, Indra Briķe, Gints Andžāns, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Ērika Eglija, Dainis Gaidelis.

Izrādi iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere, tās scenogrāfs ir Miķelis Fišers, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Liene Grava, gaismu mākslinieks – Ivars Tilčiks.

Izrādes radošā komanda saņēmusi Spēlmaņu nakts 2014/2015 balvas kategorijās Gada izrāde, Gada režisors, Gada aktieris, kā arī bijusi nominēta kategorijās Gada aktieris otrā plāna lomā, Gada aktrise otrā plāna lomā un Gada kustību mākslinieks.

Viesizrādes biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja